Koncert Emilije Minić na Barskom Ljetopisu

KONCERT Emilije Minić, održaće se u okviru festivala Barski Ljetopis 28. jula sa početkom u 21h ispred dvorca Kralja Nikole. Nastupiće uz klavirsku pratnju Jelene Polović Šiljeg, a gost koncerta će biti gitarista Aleksandar Bubanja. Njen nastup obilježiće kompozicije Glinke, Čajkovskog, Rahmanjinova, Kalmana, De Kurtisa, Falje i mnogih drugih kompozitora.

Emilija Minić rođena je 1991. godine. Završila je Srednju muzičku školu ”Vida Matjan“ u Kotoru u klasi profesorice Mirele Šćasni. Emilija Minić svoje školovanje nastavlja u Novom Sadu, na Akademiji lepih umetnosti u klasi profesorice Milice Stojadinović. Nakon toga, put je vodi na prestižni konzervatorijum „Đuzepe Verdi“ u Milanu i u klasu prof. Jenny Anvelt, gdje 2016. godine završava Master studije.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na internacionalnim takmičenjima. Usavršava se sa renomiranim umjetnicima kao što su Marija Muratovska Naumovska, Tatjana Sorlujan, Hun Lee, Jaume Aragall, Luciana D’Intino, Giacomo Prestia i Leo Nucci. Od čuvene Luciane D’Intino dobila je 2017. Godine stipendiju za najperspektivniju mladu sopranistkinju.

Iza sebe ima niz solističkih koncerata u Crnoj Gori, Srbiji i Italiji. Veoma značajne uspjehe bilježi i na polju operske muzike. Živi i radi u Italiji kao slobodni umjetnik.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner