Kraljevsko pozorište Zetski dom dobija glumački ansambl

Kraljevsko pozorište Zetski dom formiralo je glumački ansambl koji čine diplomirani dramski umjetnici: Goran Vujović, Vule Marković, Jelena Laban, Marija Labudović i Jelica Vukčević. 

Najstariji državni teatar u Crnoj Gori, osnovan 1884. godine a danas organizovan kao narodno pozorište, prvi put nakon skoro sedam decenija dobio je stalni glumački ansambl, koji će za početak brojati pomenutih pet umjetnika. 

U narednoj godini Zetski dom će proširi svoj glumački ansambl za još pet stvaralaca, kako bi u punom kapacitetu korespondirao sa utvrđenom umjetničkom koncepcijom i repertoarskom politikom od javnog interesa.

Na taj način, Kraljevsko pozorište Zetski dom ostaće vjerno misiji crnogorskog i evropskog teatra, po kojoj je, zbog dosadašnjih rezultata na brojnim poljima, prepoznato u širem regionalnom i evropskom kontekstu.

Goran Vujović

Kraljevsko pozorište Zetski dom dobija glumački ansambl

Goran Vujović (1966) glumac je koji svojim integritetom i radom, lucidnošću i šarmom, kako u institucijama tako i van njih (The books of knjige), godinama plijeni autentičnim kreativnim angažmanom i britkom inteligencijom. U Kraljevskom pozorištu Zetski dom dokazao se ulogom u predstavi “Let iznad kukavičjeg gnijezda”,u režiji Diega de Bree. 

Završio  Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju, studijski program gluma. u klasi prof. Branimira  Popovića.   U dosadašnjoj pozorišnoj karijeri odigrao je niz uloga  sarađujući sa sa eminentnim regionalnim rediteljima: „Šćeri moja“ ; „Učene Žene“; „Ženidba“  ; „Ekvinocio“ ; „Zimska bajka“; „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ ; „Bure baruta“.

Vule Marković

Vule Marković (1989) diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.  Stekao je iskustvo  ne samo na scenama crnogorskih teatara, već i na filmu i u TV serijama, gdje za kratko vrijeme ostaje zapažen i postiže rezultate. U Kraljevskom pozorištu Zetski dom dokazao se  ulogom u jednoj od najizvođenijih predstava Zetskog doma:”Bog masakra” u režiji Siniše Evtimova, kao i u projektima: “Kučka” u režiji Arpada Šilinga, “Tri sestre” u režiji Branislava Mićunovića i  „Porodica sjećanja“ trupe Fura dels Baus. U drugim teatrima bilježi uloge u predstavama: „Urnebesna tragedija“, „Pogled s mosta“; „Snežana i sedam patuljaka“; „Romeo i Julija“; „Tre sorelle“; „Modro blago“; „Bura“; „Ne igraj na Engleze“; „Mi djeca sa stanice Zoo“; „Ukroćena goropad; „O miševima i ljudima“; „Bokeški d mol“; „Istraga“; „Ivo Vizin kapetan od snova“. Dobitnik je Godišnje nagrade CNP za umjetnički doprinos u 2015, kao i Nagrade za glumačko majstorstvo na međunarodnom lutkarskom festivalu u Podgorici za predstavu „Romeo i Julija“.

Jelena Laban

Jelena Laban (1998)  je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju završila osnovne studije glume u klasi profesora Branislava Mićunovića. Trenutno je na master studijama glume, u klasi istog profesora. Već je tokom studija izabrana na audiciji za ulogu u predstavi “Kapital” u režiji Andraša Urbana, a produkciji Zetskog doma. Iako mlada glumica, već bilježi iskustvo u radu sa sjajnim rediteljima kao što su: Andraš Urban, Jernej Lorenci,Tomi Janežić, Branislav Mićunović. Igra u četiri predstave na živom repertoaru Zetskog doma: “Kapital”,”Razgovori o ljubavi”,”Tri sestre” , “Nije to to, studije Fausta”. Takođe, Laban je dobitnica nagrade za najbolju mladu glumicu na Festivalu u Nišu, za ulogu u predstavi “Kapital”. Takođe glumi i u predstavi CNP „Posjeta“,.

Marija Labudović

Marija Labudović (1995) diplomirala u klasi profesora Branislava Mićunovića i Branka Ilića. U Zetskom domu glumi u jednoj od najizvođenijih predstava „Bog Masakra“, u režiji Siniše Evtimova, a igrala je i u projektima: „Zašto ostajemo u provinciji“, reditelja Blagoja Micevskog i „Lažna sjećanja“ španske trupe Fura dels Baus. U drugim teatrima igrala je uprojektima: “Tre sorelle”; “Gorska drama”; “Mali pirat”; “Ljepotica i zvijer”; “Bokeški D-moll”; “Medvjed i Prosidba”; Marija bilježi uloge u filmovima i serijama. 

Jelica Vukčević

Jelica Vukčević (1992) diplomirala je na FDU Cetinje u klasi profesora Branimira Popovića. Pokazala je svoj glumački talenat što ju je u kratkom vremenu preporučilo crnogorskim rediteljima koji su voljeli da rade sa njom. Igrala je u projektima: „Mi djeca sa stanice ZOO“ ; „Kavez“; „Modro blago“; „Mačor u čizmama“; „U plamenu“; „Vernisaž“ ; „Spaseni“ , kao i u amaterskim pozorišnim projektima, filmovima i serijama. Dobitnica je nagrada za najbolju žensku ulogu, za amatersku predstavu „Hor“, KUD Zarja, Celje, Slovenija i Specijalne nagrade glumačkoj ekipi, 39. Festivalu Mojkovačka filmska jesen.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner