М:ТЕЛ ДИГИТАЛНА ФАБРИКА ПРОСЛАВИЛА ПРВУ ГОДИНУ РАДА

М:тел дигитална фабрика прославила је данас прву годишњицу рада. За само 12 мјесеци М:тел дигитална фабрика, центар за развој технолошког предузетништва, промијенио је црногорску дигиталну и стартап сцену.

Од отварања до данас у просторијама М:тел дигиталне фабрике одржано је око 200 окупљања, радионица, панел дискусија те предавања еминентних стручњака из свијета предузетништва. За свако предавање улаз је био бесплатан што показује колико озбиљно се М:тел дигитална фабрика посветила развоју и напретку локалне стартап сцене.

Такође, М:тел дигитална фабрика је прва у Црној Гори покренула Стартап академују, полугодишњи менторски програм, намијењен стартап тимовима у најранијој фази развоја. Стартап тимови кроз академију добијају бесплатно менторство, обуке, простор за рад и могућу инвестицију компаније М:тел. Прву Стартап академију похађао је 21 тим са укупно 70 чланова. Тренутно је у припреми друга Стартап академија М:телове дигиталне фабрике и њен почетак се очекује почетком новембра. Сви тимови су потенцијални добитници јако велике инвестиције, дакле уколико се нека идеја укопи у стратешки развој компаније, могућа је инвестиција М:тела од 30 до 50 хиљада еура.

М:тел дигитална фабрика је помјерила границе и у концепту цоwоркинг простора у Црној Гори. У просторијама фабрике мјесто за рад је бесплатно, дакле свим људима који раде на својим идејама и на свом бизнису, у строгом центру Подгорице доступан је простор на три нивоа, гдје имају све од тихе зоне за рад до мјеста за организацију предавања, собе за игру, кухиње, сале за састанке. Дакле, са само годину дана М:тел дигитална фабрика окупила је локалну стартап заједницу и питање је дана када ће нека апликација изаћи из Мтел дигиталне фабрике и направити свјетски успјех.

Чињеница је да људи у Црној Гори то могу да ураде, да имају капацитета, а М:тел дигитална фабрика је ту да им помогне на том јако тешком путу.

М:тел дигитална фабрика наставиће свој пут и њена врата су отворена за све креативне и вриједне људе, потенцијалне предузетнике који желе да своје идеје спроведу у дјело и тако иновирају и граде бољу будућност за све нас.

(промо)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669