Napredna Telenor 4G+ mreža u 18 crnogorskih opština (VIDEO)

Kompanija Telenor pustila je u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u većini crnogorskih gradova. Još brži internet i kvalitetniji signal prednosti su nove tehnologije koja je dostupna u svim opštinama na primorju i u centralnom dijelu Crne Gore. Na sjeveru, 4G+ mrežom pokriveni su Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Pljevlja, Plav i Rožaje.  

„Telenor je prvi operator koji je uveo 4G u Crnu Goru, još 2012. godine, prije svih zemalja u regionu. Od tada, kontinuriano smo radili na povećanju pokrivenosti, tako da trenutno 4G mrežom pokrivamo 98% stanovništva. Prošle godine, realizovali smo zahtjevni projekat modernizacije cjelokupne mreže, a istovremeno radili na uvođenju 4G+ mreže. Vjerujemo da će nova tehnologija biti od koristi našim korisnicima, koji zahtijevaju konstantno visok kvalitet servisa i brz prenos podataka“, rekao je Kai Gulbrandsen, direktor Tehnike u Telenoru.

Da bi se iskoristile sve prednosti 4G+ mreže, potrebno je imati 4G SIM karticu i telefon koji podržava tu tehnologiju, kao i biti u zoni pokrivanja 4G+ signalom.

Podsjećamo, rezultati mjerenja koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) pokazali su da se najveća prosječna brzina prenosa podataka u urbanim sredinama na teritoriji Crne Gore, za koji se dominantno koristi 4G tehnologija, ostvaruje u Telenor mreži.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669