Нокаут за нетолеранцију (ВИДЕО)

Фото: Омладински клуб Никшић (архива)

Омладински клуб Никшић, као партнер удружењу грађана „Интермедиа“ из Блаца, Република Србија, и у партнерству са Боксерским савезом Србије, Боксерским савезом Босне и Херцеговине и Боксерским савезом Македоније реализовао је у периоду мај-децембар 2018. године пројекат „Нокаут за нетолеранцију“ уз подршку Регионалне канцеларије за сарадњу младих (РYЦО).

Пројекат настоји да истакне едукативну и педагошку улогу спорта, посебно у борби против негативних друштвених појава као што су нетолеранција, дискриминација и говор мржње, уз подизање свијести о значају и утицају спорта на ширу друштвену заједницу и улози спортиста као узора младим генерацијама.

Фокусиран је на 24 млада боксера и боксерке из поменутих земаља региона, који су кроз сет едукативних активности – од едукативног кампа на Копаонику до завршне манифестације „Омладинска златна рукавица“ која је одржана у Сомбору у периоду 22-24. новембра, стицали знања и вештине да у својим срединама делују као вршњачки едукатори за људска права у спорту.

Током реализације пројекта многобројни активни спортисти, али и други спортски радници позивали су целокупну јавност нашег региона на промовисање и заштиту позитивних друштвених вриједности, помирење и сарадњу.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner