Nokaut za netoleranciju (VIDEO)

Foto: Omladinski klub Nikšić (arhiva)

Omladinski klub Nikšić, kao partner udruženju građana „Intermedia“ iz Blaca, Republika Srbija, i u partnerstvu sa Bokserskim savezom Srbije, Bokserskim savezom Bosne i Hercegovine i Bokserskim savezom Makedonije realizovao je u periodu maj-decembar 2018. godine projekat „Nokaut za netoleranciju“ uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Projekat nastoji da istakne edukativnu i pedagošku ulogu sporta, posebno u borbi protiv negativnih društvenih pojava kao što su netolerancija, diskriminacija i govor mržnje, uz podizanje svijesti o značaju i uticaju sporta na širu društvenu zajednicu i ulozi sportista kao uzora mladim generacijama.

Fokusiran je na 24 mlada boksera i bokserke iz pomenutih zemalja regiona, koji su kroz set edukativnih aktivnosti – od edukativnog kampa na Kopaoniku do završne manifestacije „Omladinska zlatna rukavica“ koja je održana u Somboru u periodu 22-24. novembra, sticali znanja i veštine da u svojim sredinama deluju kao vršnjački edukatori za ljudska prava u sportu.

Tokom realizacije projekta mnogobrojni aktivni sportisti, ali i drugi sportski radnici pozivali su celokupnu javnost našeg regiona na promovisanje i zaštitu pozitivnih društvenih vrijednosti, pomirenje i saradnju.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner