Otvorena sezona ljetnje bašte kultnog restorana „13. jul“

Restoran “13. Jul” sinoć je u prisustvu brojnih zvanica svečano obilježio početak rada nove ljetnje bašte. U prelijepom ambijentu četinara i maslina, u punom sjaju zablisato je „13. Jul“, novo omiljeno mjesto svih ljubitelja odličnih vina i vrhunskih gastronomskih specijaliteta.   

Nova ljetnja sezona restorana 13 Jul, biće posebna po bogatoj ponudi vina Plantaža, gastronomskim specijalitetima, ali i brojnim dodatnim sadržajima. Restoran 13 Jul biće prvi vinski restoran u Crnoj Gori koji je zasnovan na regionalnom konceptu gostovanja najboljih šefova kuhinja i gastro magova regiona, koji će za goste kreirati unikatne menije slaganja vina i hrane, ali i nastupima najboljih muzičkih bendova Sarajeva, Beograda, Zagreba i Banja Luke. Gostovanje svjetskih gastro magova koje je najavljeno tokom ljetnjih mjeseci podići će na još veći nivo eno-gastro ponudu restorana. 

Novi ambijent ljetnje bašte, ušuškan od gradske gužve i vreve, na samo nekoliko minuta vožnje od centra grada, postaće oaza mira u kojoj će posjetioci uživati u sinergiji ukusa ultra premium etiketa kao i velikom izboru arhivskih vina koja su za potrebe vinske karte ovog restorana pažljivo odabrana iz bogate arhive podruma Plantaža. Restoran “13 Jul” će osim vina Plantaža kroz bogatu gastronomsku ponudu promovisati i druge crnogorske proizvode, među kojima je i najkvalitetnije juneće meso black angus goveda, organske proizvodnje sa Durmitora.

Posjetioce očekuje bogat muzički program u okviru kojeg će vikendom nastupati poznati regionalni bendovi. Subota veče rezevisana je crnogorski sastav Toć a već narednog vikenda (19. i 20 juna) goste će zabaljati poznati sarajevski No Ordinary Balkan sound bend.  26. i 27. Jun rezervisan je gostovanje vinskog kabarea Teodulija iz Beograda. Radnim danima, skoro svakog dana, prijatnu atmosferu u večernjim satima upotpuniće zvuci laganih nota u izvođenju našeg muzičara Veska Belade. 

Nedelja je dan namijenjen za porodično uživanje. Ovim danom, kompletna ponuda vina i hrana u restoranu biće na popustu od 15%, dok je za najmleđe goste odnosno dječiji meni predviđen popust od 30%.

Kao što je poznato Plantaže su prepoznatljive po svojoj bogotoj ponudi vina, ali kroz raznolikost usluga, ugostiteljstvo je jedna od važnijih linija biznisa kroz koju kompanija pored vina predstavlja i ponudu vinskog turizma i novi izuzetno zapažen proizvod – maslinovo ulje.

Osnovni cilj je da obrok bude apsolutni hedonizam, a da boravak u bašti bude odmor i uživanje. Stolovi nove ljetnje bašte okruženi su četinarima, maslinom i cvijećem, koje će u toku letnjih vrućina praviti prijatnu hladovinu.

Otvaranju su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, privrednog, kulturnog i javnog života a gosti su osim u vrhunskim vinima Plantaža i pažljivo kreiranim zalogajima, uživali u prijatnoj atmosferi i odličnom muzičkom programu. Nastupao je gudački sastav duo „Amuletic“ i pjevačica Andrijana Božović sa svojim bendom.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner