Pozorišna umjetnost u Crgnoj Gori konačno je dobila svoj portal

Portal Pozornica.me je počeo sa radom.

Radi se o izuzetno ambicioznom projektu, putem koga će pozorišta, festivali, centri za kulturu, udruženja i NVO na brz i jednostavan način informisati publiku o svom radu/projektima.

Ljubiteljima pozorišta u Crnoj Gori od početka septembra dostupno je deset elektronskih usluga na Portalu Pozornica.me.

Portal je informator o predstojećim i postojećim pozorišnim događajima i sadržajima u Crnoj Gori, te je u tom smislu značajan sa afirmativnog, edukativnog i zabavnog aspekta.

U informativnom segmentu kontinuirano objavljuje sva predstojeća pozorišna dešavanja, sa ciljem daljeg razvoja i afirmacije pozorišne umjetnosti u Crnoj Gori. Pored svoje glavne funkcije informisanja o pozorišnim događajima, portal ima za cilj da predstavi i promoviše stručnu literaturu.

Portal Pozornica.me će se truditi da isprati sve aktuelnosti i dešavanja koja se tiču pozorišta i da uvijek bude mjesto gdje će pozorišna publika moći da pročita zanimljive i inspirativne tekstove iz pozorišne umjetnosti, da pronađu ono što ih interesuje, ali i da bude platforma gdje će moći da iskažu svoje mišljenje o nekoj predstavi, kao i da je ocijene, istakla je urednica portala Dubravka Matičić.

Pored toga, tu je i poseban servis koji je još uvjek u izradi, a čine ga kalendar događaja tj. repertoar podijeljen po produkcija kao i recenzije iz ugla publike, lista želja (uz pomoću koje će korisnici portala moći da vide kada i gdje se izvodi željena predstava), a tu je i rezervacija ulaznica.

Portal je otvoren za saradnju sa svim institucijama, festivalima, udruženjima, školama koje se na bilo koji način bave pozorištem, kao i sa fizičkim licima, bilo da su glumci, reditelji, producenti, i/ili samo ljubitelji teatra, dodala je urednica portala.

Dizajn i izrada portala: Kristijan Vujović.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore, putem konkursa za pomoć nezavisnim umjetnicima usljed uticaja pandemije na sektor kulture, a u partnerstvu sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner