PRINCEZA I ŽABA ISPRAĆENE OVACIJAMA NAJMLAĐIH

Dječja predstava PRINCEZA I ŽABA rađena u koprodukciji Teatra 303 i kotorskog Kulturnog centra izvedena je u prepunoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“.

Predstava je poklon učenicima prvih i drugih razreda osnovnih škola „Njegoš“ i „Narodni heroj Savo Ilić“, a prisustvovala su i djeca predškolskog uzrasta privatnog vrtića „Osmijeh“.

Mališani su uživali interakciji sa likovima princeze i njenih sestara, kralja, kraljice i lovca, ali su  žaba i vještica – virus ispraćeni ovacijama.

Predstava je rađena  po motivima bajke „Kralj i žaba“, nadograđena pričom savremenog doba u kojoj dominiraju društvene mreže i mobilni telefoni.

Poruka predstave je da se djeca što manje bave internetom i vrate igrama u prirodi, druženju i drugarstvu, koje bi trebali  da obilježe djetinjstvo.

Scenario i režiju potpisuje Dragan Buzdovan, scenografija: Meštar i furešta, Muzička obrada: Andrea Orlando.

Glume: Nađa i Damir Pjetrović, Ilko Marović, Ivona Vukašinović, Andrea Marić, Milica Kašćelan, Jelena Šćepanović, Neđeljko Kustudić, Dragan Buzdovan, Ranko Ristovski, Vuk Jovanović, Lana Vukašinović.

Sinopsis

Predstava je u duhu sa vremenom u kome dominiraju društvene mreže, mobilni telefoni i elektronika.

Bajka je namijenjena djeci, ali je jako poučna i za starije.

Previše smo opsjednuti vertuelnim svijetom i zato bajka nosi jaku poruku da se djeca vrate pravim vrijednostima, knjizi, igrama u prirodi, druženju i drugarstvu. Društvene mreže su ugasile čaroliju i bajkovitost sa kojom svako dijete treba da raste.

Bajka je rađena po motivima bajke “Kralj i žaba” oko koje je nadograđena priča u kojoj vještica ubacije viruse i upravlja kraljevstvom.

Svi se udružuju protiv virusa koji ih je napao sa porukom da se vratimo druženju, a nove medije koristimo onoliko koliko nam olakšavaju komunikaciju.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner