Projekat „Moj muzej“ za građanke i građane Boke Kotorske

Pozivamo sve zainteresovane građane i građanke Boke Kotorske, pojedince i grupe, djecu i odrasle, istraživače/ice i umjetnike/ce da se uključe u projekat #Moj muzej.

Projekat je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore u okviru kampanje #ŽivimoKulturu i kreativan je odgovor na krizu izazvanu novim koronavirusom.

#Moj muzej je projekat edukativnog i istraživačkog karaktera, usmjeren na stručno oblikovanje i kreativnu prezentaciju kulturno-istorijske i umjetničke građe koju dostavlja široka publika.

U okviru projekta zaživjele su Viber zajednica i Facebook stranica koje služe dijeljenju edukativnih sadržaja i lakšem praćenju aktivnosti vezanih uz projekat. 

Opis projekta, ciljeve, realizovane i planirane aktivnosti možete naći na adresi www.mojmuzej.me

Projekat možete podržati praćenjem projektnih aktivnosti putem jednog ili svih kanala ili širenjem dobre riječi o njemu.

Ključni doprinos biće vaše uključivanje u aktivnosti, što je omogućeno direktno putem vebsajta ili preuzemanjem obrazaca na temu koja Vam je važna i slanjem naknadno ispunjenog obrasca i pratećeg materijala na mail info@mojmuzej.me

Posebno pozivamo roditelje i nastavnike/ce da stimulišu djecu, njihovu radoznalnost, prirodnu znatiželju i istraživački duh a onda i dijalog unutar porodice i zajednice služeći se Vodičem za istraživanje baštine pripremljenim za najmlađe. Možete ga pogledati i preuzeti s adrese:

https://mojmuzej.me/wp-content/uploads/2020/08/MojMuzej-booklet-za-djecu.pdf

Interaktivnoj pozivnici, koja će Vas jednim klikom uključiti u Viber zajednicu, odvesti na Facebook stranicu projekta ili na adresu sajta možete pristupiti ovdje:

https://mojmuzej.me/wp-content/uploads/2020/08/MojMuzej-pozivnica.pdf

Uključivanjem do 5. septrembra daćete posebnu podršku plemenitoj i kreativnoj ideji.

Želimo da kratkoročni projekat u okviru kojega je platforma zaživjela preraste u dugoročnu razvojnu mogućnosti i trajnu vrijednost, u čijem kreiranju podjednako učestvuju nosioci baštine ili njeni prijatelji, umjetnici  i struka.

Građa koju dostavite služiće kreiranju baze baštine, a biće korištena za prezentaciju na društvenim mrežama i  virutalne prezentacije, odnosno izložbe na sajtu projekta.

Dijeljenem objavljenih sadržaja na mrežema i njihovim komentarisanjem pokrenućete potpuno novu vrstu dijaloga o baštini i uvećati njenu vidljivost.

Dijalog o baštini je dijalog o kulturi i dijalog o budućnosti – radujemo se Vašem učešću.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner