Прво мјесто на Међународном конкурсу „Ријеч о дјелу“ за Ирену Маџгаљ

Ирена Маџгаљ, ученица трећег разреда Средње стручне школе у Бијелом Пољу освојила је прво мјесто на Међународном конкурсу из руског језика „Ријеч о дијелу“. Конкурс се одржао у оквиру партнерског пројекта „Информативна и културна размјена идеја и пројеката за успостављање одрживих међународних партнерстава“ уз подршку Предсједничког фонда за награде.

Прво мјесто на Међународном конкурсу „Ријеч о дјелу“ за Ирену Маџгаљ

Право учешћа на конкурсу имале су младе особе које говоре руски језик, студенти универзитета из региона Нижњи Новгород, Уљановск и Киров, као и млади представници Њемачке, Србије и Бугарске, Аустрије и Црне Горе који уче и говоре руски језик.

„Након постигнутих изванредних резултата како из руског језика, тако и из других области, морам признати да сам се надала некој награди. На конкурсу је учествовало преко 305 младих особа из пет региона Русије и као и студенти из Њемачке, Србије, Бугарске, Аустрије и Црне Горе. Веома сам срећна јер сам своју Средњу стручну школу, град Бијело Поље као и државу Црну Гору успјела да представим на најбољи могући начин.“ истиче Ирена и додаје да је задатак учесника био да напишу есеј на руском језику на тему „Ријеч о дјелу“.

Ирена Маџгаљ је као побједница овог конкурса добила позив да Црну Гору представља на Медјународном фестивалу и округлом столу у главном граду Бугарске, у Софији.

„Веома се радујем учешћу на поменутом фестивалу и округлом столу и признајем да ће за мене то бити велика част. Сигурна сам да ће то бити још једно предивно искуство у мом животу. Мислим да ће овај фестивал и округли сто на коме ћу учествовати постати мјесто пријатељства, мјесто занимљивих сусрета као и мост за неке нове пројекте у будућности.“ каже Ирена и додаје да ће се свечаност додјеле награда и диплома одржати за вријеме фестивала у Софији.

Ирена поносно истиче да су она и њен брат Новак у септембру 2018.године представљали Црну Гору на Међународном студентском фестивалу у Варни у Бугарској са 300 студената из цијелог свијета, па се радује што ће опет добити прилику да посјети Бугарску.

„Свим младим особама бих препоручила да уче руски језик. Осим што је најљепши и најбогатији језик на свијету, с правом могу рећи да је то језик великих могућности. И заиста сматрам да је право богатство знати велики и моћни руски језик. Мислим да ће овај фестивал бити права прилика да покажемо колико је руски језик значајан и колико занимљивих прилика нам може пружити у животу. Ја сам заиста срећна што учим руски језик и након освојених бројних награда, ово ће за мене бити само додатна мотивација да још више радим на себи и свом образовању, јер је образовање најмоћније оружје које можете употријебити да промијените и утичете на свијет око себе.“ истиче она и додаје да ће се потрудити да Црну Гору представи на најбољи начин, као што је то радила и до сада.

Подсјетимо, Ирена је крајем 2017.године освојила прво мјесто на XV Међународној олимпијади из руског језика у конкуренцији од преко 2500 ученика из цијелог свијета. Крајем 2018.године она је освојила 2. мјесто на XVI Међународној олимпијади из руског језика у Москви, на Инстиуту А.С. Пушкин а осим тога, Ирена већ три године осваја злато на Међународној НИС Олимпијади из руског језика у Србији и побједница је многобројних конкурса.

Она препоручује свима да вриједно раде и улажу драгоцјено вријеме у све што воле и желе да буду, да никада не одустају од својих снова и да сигурно корачају ка својим циљевима.

„Наставићу да се такмичим, јер мислим да на такмичењима најбоље можемо показати колико вриједимо. Помажу ми да развијем себе, да се још више усавршавам… А онда и награде дођу као круна напорног рада и труда, као и потврда великих одрицања. Такмичења ми пружају прилику да на најбољи начин покажем таленат. Неописив је осјећај када добијем диплому побједника“, додаје Ирена.

Велику захвалност, каже, дугује својим родитељима, брату Новаку, Россотрудничеству и Амбасади Русије у Црној Гори, Средњој стручној школи, разредној Снежани Обрадовић који су до сада били њена неизмјерна подршка.

Каже да ће и даље наставити да ниже успјехе и чини их поносним као и до сада. Наравно, наставиће и да путује, усавршава се и шири знања али и круг пријатеља. Јер, бити богат знањем и окружен правим људима у животу, богатство је које нема цијену.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner