STRIPOVANJE – Prvi strip magazin u Crnoj Gori

Povodom „Međunarodnog dana čitanja stripova u javnosti“ – JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor sa „Udruženjem strip autora Crne Gore“  organizovao je  28. avgusta u Atrijumu  Kulturnog centra. program pod nazivom STRIPOVANJE. 

Strip autori Ozren Miždalo, Simon Vučković i Nikola Ćurčin održali su  radionicu crtanja, nakon čega je uslijedila  promocija prvog broja strip magazina „Stripovanje“ čiji je urednik Simon Vučković.

Izražavajući zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih na strip  radionici, Vučković se zahvalio Kulturnom centru,  izdavaču prvog strip magazina u Crnoj Gori, sa  željom  da njegova  publikacija  zaživi i postane dio programske aktivnosti u vidu izdavaštva, makar na tromjesečnom nivou.

“To bi, prije svega, zavisilo  od saradnika, polaznika škole stripa, jer je Prvi broj  okupio veliki broj afirmisanih strip autora, početnika i saradnika sa prostora bivše Jugoslavije” kazao je Vučković.

“Stripovanje” je ujedno bilo i najava XIV  „Hercegnovski festival stripa“, koji počinje danas.

“Crtanje, izložbe, prezentacije, berza stripa, muzički programi i sve ono što prati festival dešavaće se tokom šest septembarskih dana i ove godine u  Herceg Novom, na najljepšim lokacijama i svi će moći da uživaju u veselim likovima devete umjetnosti Predstavićemo prvu reviju autorskog stripa na prostoru države, urednika Simona Vučkovića koji ujedno obilježava i 25 godina rada na stripu”, kazao je u Nikola Ćurčin.

Prvi strip magazin u izdanju JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor   štampan  je u koloru, u tiražu u 1.500 primjeraka i može se kupiti na kioscima  TABACCO PRESS-a po cijeni od 2,50 eura.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner