SVEČANO OTVOREN XVIII INTERNACIONALNI LJETNJI KOTORSKI KARNEVAL

Prvog dana avgusta u 21 čas započele su ljetnje karnevalske fešte u Kotoru. Svečanom ceremonijom na Trgu od oružja, otvoren je XVIII Internacionalni ljetnji kotorski karneval.

SVEČANO OTVOREN XVIII INTERNACIONALNI LJETNJI KOTORSKI KARNEVAL

Uz Feštine mažoretke, Gradsku muziku Kotor, posjetioci su uživali i u koncertu hrvatske grupe Trio Gušti. Takođe, od 21.30 na Muljanskoj rivi održana je Ribarska fešta u organizaciji MZ Muo. Uz bogate sadržaje, brojne karnevalske grupe, domaće i furešte, ljetnje karnevalske fešte će trajati do subote, 3. avgusta.

Večeras, 2. Avgusta, na ulicama Starog grada održaće se program pod nazivom Najmaškaraniji grade – odnosno Veliki Abrum karnevala i predstavljanje inostranih karnevalskih grupa sa početkom u 21 čas. Od 22 časa na Trgu od oružja, uživaćemo u koncertu poznate grupe Magazin.

U subotu 3. avgusta, na glavnoj saobraćajnici biće održana tradicionalna XVIII Internacionalna karnevalska povorka od 21 sat, nakon čega će se fešta nastaviti u Starom gradu uz grupu Cubalcanica i bend Tri kvarta Napominjemo da će, u subotu od robne kuće Dobrota do bazena Primorca, saobraćaj biti zatvoren u vremenskom periodu od 16h do prolaska karnevalske povorke. Takođe, glavna gradska saobraćajnica od ljetnjeg bazena do kružnog toka biće zatvorena za saobraćaj od 21 sat pa do prolaska karnevalske povorke.

Pored karnevalskih grupa iz Kotora i Crne Gore, karnevalu će prisustovati i grupe iz Italije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Ukrajine i Kube. Osim navedenenih grupa, Karnevalu će prisustovati i predstavnici borda FECC-a i predstavnici iz više evropskih karnevalskih gradova.

Organizator XVIII Internacionalni ljetnjeg Kotorskog karnevala je Udruženje “Fešta” iz Kotora, a pokrovitelji manifestacije su: Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore, Opština Kotor, Nacionalna turistička organizacija i TO Kotor.

SVI NA FEŠTE!

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner