Теленор има највећу 4Г мрежу у Црној Гори

Највећа просјечна брзина преноса података у урбаним срединама на територији Црне Горе, за који се доминантно користи 4Г технологија, остварује се у Теленор мрежи, показују резултати мјерења које је спровела Агенција за електронске комуникације и поштанску дјелатност (ЕКИП).

Према мjерењу квалитета мрежа оператора објављеним у уторак, 8.маја, Теленор је користио 4Г технологију у више од 93% случајева обухваћених узорком мјерења. Теленор је остварио и најбољи резултат у мјерењу просјечне брзине преноса података, а највећа брзина од 162 Мб/с у доwнлинк-у измјерена је управо у Теленор мрежи.

„У свом пословању, увијек се водимо оним што наши корисници желе и што им је потребно, а то су брз интернет и квалитетни сервиси. Зато нам је прошле године у фокусу била модернизација мреже, током које смо технологију најновије генерације увели у све црногорске општине, односно на више од 350 локација. Упоредо са реализацијом тог захтјевног пројекта, интензивно смо радили на ширењу покривености 4Г сигналом у свим градовима. Резултати ЕКИП-овог мјерења доказ су да смо успјели у својој намјери“, рекла је Сандра Штајнер, генерална директорка Теленора у Црној Гори.

Мјерење је спроведено у периоду од новембра прошле до јануара ове године у свим градовима и најважнијим путним правцима у Црној Гори, за сва три оператора истовремено. Процес обухвата мјерење различитих параметара, уз помоћ којих је могуће упоредити квалитет пружених услуга.

Када је ријеч о пружању услуге говора на територији Црне Горе, резултати показују да је Теленор мрежа најпоузданија, јер се у њој оствари највише успјешно успостављених позива, а најмањи број позива се прекине.

Теленор планира да и ове године интензивно улаже у развој квалитета своје мреже, како би корисницима омогућио несметано коришћење сервиса који су им најпотребнији.

(ПРОМО)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669