„Vaterpolo talenti od mora do gora“ u Kolašinu

„Vaterpolo talenti od mora do gora“ u Kolašinu

U Hotelu «Bianca Resort & SPA»  u Kolašinu počeo vaterpolo kamp pod sloganom „Vaterpolo talenti od mora do gora“. Već petu godinu zaredom, u organizaciji NVU “Montenegro Waterpolo camp“, održaće internacionalni kamp za vaterpolo talente gdje je po prvi put uključena sjeverna regija Crne Gore. Ovaj petodnevni projekat je podržan od strane Ministarstva sporta i mladih, koji ima za cilj promociju vaterpola i zdravih stilova života širom Crne Gore, a sa posebnim osvrtom na sjevernu regiju.

Montenegro vaterpolo kamp pokrenuli su bivši proslavljeni vaterpolisti Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković koji su ujedno i treneri na kampu. Od ideje do realizacije uključeni su u svaki segment organizacije i ujedno su najbolji ambasadori ovog projekta. 

Ovom prilikom nešto više o samom značaju i organizaciji Damjan Danilović, trener je kazao: “Smatramo da su ovakvi kampovi od izuzetnog značaja za našu zemlju i mlade jer iz iskustva možemo reći da pored znanja koje su djeca na prethodnim kampovima usvojila, izuzetno smo ponosni na činjenicu da se mnogi vraćaju sa potvrdom da su svoje navike i život usmjerili zdravim razvojem, posvećenošću i disciplinom. Pored toga, prijateljstva na svim meridijanima su najljepše iskustvo koje ostaje. Svakako ovakvi edukativno-sportski projekti ne bi bili mogući bez društveno dogovornih kompanija poput »Beppler&Jacobson Montenegro» koja nas je podržala da se ova manifestacija i održi, na čemu im ovim putem iskazujemo posebnu zahvalnost“.

Izvršni direktor kompanije BJM Nikola Kasalo je kazao da je ova kompanija pomagala brojne sportske poduhvate ali da im je posebno drago da je osmišljen ovakav neobičan projekat našeg trofejnog sporta koji je uključio i Sjever Crne Gore gdje sigurno ima i talenata u nečemu što je do sada tipično bio primorski sport.

Vaterpolo kamp je počeo idejom da se mlade generacije, pored klubova u kojima treniraju dodatno edukuju o vaterpolu kao sportu, a i o načinu života jednog sportiste. Pored samog treninga na kampu će ih uputiti i u način ishrane, dnevnih navika, a i timskom duhu i psihološkoj pripremljenosti. 

Učešće u ovogodišnjem kampu uzeće preko dvadeset mališina uzrasta između 9 i 15 godina starosti.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner