Veliko nevrijeme devastiralo jednu od najljepših plaža

Plaža „Galija“, koja se nalazi na Svetom Stefanu u Budvi i važi za jednu od najekskluzivnijih na crnogorskom primorju, već drugi put u posljednjih pola godine pogođena je velikom vremenskom nepogodom koja je pričinila ogromnu štetu.

Veliko nevrijeme devastiralo jednu od najljepših plaža

Izvršni direktor „Galije“, Nikola Novaković, kazao je da se šteta procjenjuje na više od 100 hiljada eura. Dodaje da su u sličnoj situaciji brojni vlasnici plaža na crnogorskom primorju.

– Najvažnije je da niko nije povrijeđen. Pokušali smo da spasimo dio inventara, ali, nažalost, nijesmo uspjeli. Šteta je ogromna – kazao je Novaković.

Kako ističe, ovo je drugi put u posljednjih pola godine da ih je zadesila ovakva nepogoda, a već peti u posljednjih nekoliko godina.

– Uništen je ogroman rad i trud, ali i velika finansijska sredstva koja su uložena da plaža bude jedna od najelitnijih, kako u Budvi, tako i na cijelom crnogorskom primorju. Nadam se da će nas Opština Budva i JP „Morsko dobro“ podržati i da postoji neki fond za vanredne situacije, kao što je ova – ističe Novaković.

Dodaje da će šteta biti sanirana i da će sljedeće sezone njihovi gosti biti dočekani kako su navikli i kako zaslužuju.

– Trebaće mnogo vremena da se pričinjena šteta adekvatno sanira i da se plaža vrati u prvobitno stanje. Nijesmo uspjeli da osiguramo inventar, zato što osiguravajuće kuće ne osiguravaju objekte u blizini mora, te se nadam da će država pružiti podršku ne samo meni, već svima nama koji smo pogođeni ovakvim nevremenom – zaključuje on.

Iako je najpopularnija plaža u Budvi gotovo uništena, Novaković uvjerava sve ljubitelje Galije koji iskazuju svoju zabrinutost ovih dana, da će dati sve od sebe da i sljedeće sezone uživaju u ovom ambijentu uz isti kvalitet.

 

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner