X Antico Базар у Подгорици

Тржни центар Базар у сарадњи са Црногорским удружењем колекционара, организује сајам антиквитета и колекционарства „X Antico Базар“ који је почео данас, у петак, 14. децембра у 8 часова.

Изложба старина, умјетничких предмета и предмета колекционарства, је наишла на позитивне коментаре посјетилаца. На сајму су се представили колекционари из Црне Горе.

Сви заинтересовани посјетиоци имају прилику да разгледају, али и да набаве разне експонате и предмете из традиционалних области колекционарства – филателије (поштанске марке и поштанска историја…), фалеристике (ордење, значке и војне ознаке…), нумизматике (метални и папирни новац ван оптицаја, као и стари вриједносни папири…), старог оружја (бодежи, бајонети, сабље, кубуре, кремењаче…)…

На сајму “X Antico Базар” се такође могу видјети и стари сатови, накит, књиге, антикварни и стилски намјештај, умјетничке слике и графике, антикварно посуђе и предмети од сребра, керамике, порцелана и кристала и још много других старинских и уникатних предмета.

Сајам је одлична прилика да се људи едукују и размјене искуства о овом хобију, али и да упознају значај ове манифестације у стварању приватних колекција предмета из наше историје. На тај начин ова и сличне манифестације, између осталог, помажу очувању културног и умјетничког блага наше земље.

Сајам ће бити отворен до недјеље, 16. децембра, до 21 часова.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner