X Antico Bazar u Podgorici

Tržni centar Bazar u saradnji sa Crnogorskim udruženjem kolekcionara, organizuje sajam antikviteta i kolekcionarstva „X Antico Bazar“ koji je počeo danas, u petak, 14. decembra u 8 časova.

Izložba starina, umjetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva, je naišla na pozitivne komentare posjetilaca. Na sajmu su se predstavili kolekcionari iz Crne Gore.

Svi zainteresovani posjetioci imaju priliku da razgledaju, ali i da nabave razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrijednosni papiri…), starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…)…

Na sajmu “X Antico Bazar” se takođe mogu vidjeti i stari satovi, nakit, knjige, antikvarni i stilski namještaj, umjetničke slike i grafike, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Sajam je odlična prilika da se ljudi edukuju i razmjene iskustva o ovom hobiju, ali i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju kulturnog i umjetničkog blaga naše zemlje.

Sajam će biti otvoren do nedjelje, 16. decembra, do 21 časova.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner