Završen 11. Dječiji proljećni vikend

Završen 11. Dječiji proljećni vikend

Najveći dječiji događaj u zemlji “ Dječiji proljećni vikend “ koji se ove godine održavao pod sloganom „Sunce se ponovo radja“ tokom dva dana manifestacije okupio je oko hiljadu mališana i učenika iz tridesetak vaspitnih ustanova i plesnih škola.

Djeca su na dobro poznatoj lokaciji u šoping molu Delta siti pokazala izvanredan talenat u plesu, pjevanju, recitaciji, folkloru i glumi.

Na sceni je vladao osmijeh i dječija razdraganost, dok je brojna publika ushićeno bodrila učesnike.

Veliko interesovanje vladalo je za edukativne radionice gradskih preduzeća Čistoće, Zelenila, Deponije i Agencije za zaštitu životne sredine.Djeca su imala priliku da na zabavan način nauče o važnosti očuvanja životne sredine, očuvanju i uredjenju javnih zelenih površina, recikliranju otpada, kao i bogastvu biodiverziteta Crne Gore.Tokom trajanja ekoloških radionica, pomenuta javna preduzeća su im dijelila prigodne poklone.

Veliku pažnju privukao je i takmičarski dio manifestacije. Brojni učesnici su se oprobali u trci autićima „Hot weels“, zatim u jedenju čipsa kao i u Pringles pongu.

Manifestacija je zatvorena nastupom KUD-a „Crvena stijena“ koji su publici prikazali igre iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner