Podignuta optužnica protiv Luke Lazukića za porodično nasilje nad Natašom Bekvalac

#Optužnica #LukaLazukić

Blic.rs

Prvo osnovno tužilaštvo u Srbiji podiglo je optužnicu protiv Luke Lazukića za porodično nasilje nad suprugom Natašom Bekvalac zbog čega bi mogao da ode u zatvor, piše Blic.

Optužnica je podignuta nakon što je tužilaštvo juče završilo istragu, odnosno prikupilo sve potrebne dokaze da na sudu dokaže da je Luka tukao Natašu. Optužnica je odmah podignuta, a ono što slijedi jeste to da Prvi osnovni sud prihvati predlog tužilaštva, pa bi suđenje moglo da počne već do kraja idućeg mjeseca.

Sud, ipak, ima pravo da optužnicu vrati na dopunu ili da je potpuno odbaci. Ipak, ovakav epilog se ne očekuje jer je, kako saznaje Blic, isti sud u utorak je odredio zabranu prilaska Lazukiću do kraja postupka. To dalje znači da nasilnik ne smije da prilazi Nataši, niti da sa njom komunicira na bilo kakav način sve dok presuda ne postane pravosnažna, što može biti i narednih nekoliko godina, koliko se očekuje da će suđenje trajati.

Za krivično djelo nasilje u porodici propisana kazna je od tri mjeseca do tri godine robije. Ista kazna mu prijeti i ako se usudi da priđe Nataši ili je uznemirava telefonom.

Blic.rs

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!