Melanija Tramp nije zaboravila slovenački

Slovenački premijer Miro Cerar oduševljen je jer američka prva dama Melanija Tramp nije zaboravila da govori maternji, slovenački jezik.

Foto: Beta/APFoto: Foto: Beta/AP

„Možemo da budemo ponosni što je prva dama SAD-a iz Slovenije i da nije zaboravila slovenački jezik. Naprotiv, vrlo dobro govori slovenački i uvijek je vesela kad može da razgovara o našoj domovini“, rekao je Cerar poslije samita NATO u Briselu na kojem je američki predsjednik Donald Tramp poveo i svoju suprugu Melaniju, prenijela je Fena.

Melanija Tramp rođena je u Sevnici kod Krškog, ali je domovinu napustila u ranoj mladosti, da bi gradila manekensku karijeru.

U SAD-u se udala za magnata nekretnina i sadašnjeg predsjednika, sa kojim ima sina Barona.

Cerar je na samit u Briselu poveo i svoju partnerku Mojcu koja je učestvovala u neformalnom damskom programu, a bila je u prilici i da razgovara s Melanijom, rođenom Knavs.

„Melaniju smo sada već dobro upoznali i ti razgovori su uvijek vrlo ugodni, a naravno da razgovaramo na slovenačkom jeziku“, rekao je Cerar, izrazivši nadu da će američka prva dama jednom biti u prilici i da posjeti Sloveniju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar