Šminka na +30

Šminka je neizostavan detalj na licu većine žena. Ako biste ih pitali, vjerovatno bi  priznale da ne izlaze iz kuće bez nanošenja, ako ništa, makar omiljenog ruža i maskare. Nekima posao zahtjeva da budu sređene, što osim elegantne garderobe uključuje i šminku. Neke jednostavno vole da se dotjeruju te im  ne treba specijalna prilika.

Rezultat slika za sminka

Foto: http://makeupandmore.net

Kozmetička industrija je napredovala, preparati su pristupačniji  a tehnike šminkanja na dohvat ruke. Editorijali, blogovi, vlogovi i ostala pomagala omogućili su djevojkama i ženama da nauče trikove stručnjaka. Ne treba mnogo mnogo vremena i novca  da izgledaju kao da su upravo izašle iz studija mejkap majstora.

Osim dobrog izbora nijasi i pravilne tehnike nanošenja trebale bi znati još nešto. Kako i u kojoj mjeri nanositi šminku u toku ljeta. Imajte u vidu da visoke temperature ne trpe naslage šminke. Jasno je da se ne možete isto šminkati ljeti i zimi. Evo čega se valja pridržavati u vrelim danima.

Rezultat slika za sminkanje ljetiFoto:  https://body.ba/

Nanosite što manje šminke. Koristite hidratantnu kremu ili bronzer za lice. Dobićete ujednačen ten, a koža će izgledati svježe i zdravo. Zatim, tu je  sredstvo za čišćenje lica. Onemoguđava zatvaranje pora, što se ljeti lako dešava i  nikako ne prija koži. Kako ne bi dolazili u neprijatnu situaciju ( topljenje i razmazivanje šminke)  kupite vodicu u spreju koja je namjenjena za fiksiranje i duže trajanje mejkapa.

Ono što vam može olakšati je i upotreba vodootpornih  preparata. Skuplji su od običnih, ali ljeti  i više nego potrebni. Ruž zamjenite sjajem za usne. Izgleda prirodnije i podobnije za ovaj period u godini. Ako izabere pravi dobićete postojaniji efekat. Teške podloge za šminku ostavite po strani  i nikako ne koristite one koje sadrže ulja.

Srodna slika

Foto:https://oskubuska.is  

Ukoliko niste znale, evo jednog ljetnjeg trika za šminkanje. U glavnoj ulozi maskara. Ako hoćete da izbjegnete da se razmaže nakon pola sata, te da vam trepavice djeluju gušće, pratite upustvo. Prije nanošenja  na trepavice stavite puder. Rezultat je provjereno dobar.

Drage dame, ljeto vam ne oduzima moguđnost da budete  lijepe. Vaše oružje u obliku pudera i ruža vam je i dalje na usluzi. Samo vodite računa o načinu na koji ga koristite.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!