Tri najljepša prirodna bazena na svijetu

maxresdefault-17.jpg

Nema sumnje da izostanak čovjekovog uticaja dozvoljava prirodi da se razvije na prelijep i jedinstven način. Prirodni bazeni nastaju kada slana ili slatka voda nakon talasa ostane zatočena u stijeni tako stvarajući jediven prizor za oči. Pogledajte gdje se nalaze tri najljepša prirodna bazena.

Giola, Tasos

Ovaj prirodni bazen se nalazi u oblasti Astris i predstavlja nezaboravno iskustvo svakome ko ga posjeti. U dubini stijena nalazi se bazen trikizne boje, a mnogi dolaze ovdje, ostaju na sunčanju jer prirodno savršeno izvajane stijene nisu nimalo neudobne za ležanje.

Velika plava rupa, Belize

Jedan od najvećih morskih fenomena je svakako Velika plava rupa koja se nalazi u Atlanskom okeanu. Vjerovali ili ne, rupa usred okeana koja izgleda kao da je iscrtana šestarom pod zaštitom je UNESCO-a jer je njeno dno dom ogromnom broju morskih organizama.

Grotta della Poesia, Italija

“Pećina poezije” nalazi se u oblasti Roka Vekia i predstavlja najegzotičniju destinaciju u ovom dijelu Evrope. Sastoji se od podmorskog kompleksa stijena koje spajaju kocku Poesia Piccola i Poesia Grande, stvarajući ovaj jedinstven prirodni bazen.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar