1000 еура за најбољи приказ посљедица корупције

У циљу доприноса смањењу корупције на локалном нивоу и повећању укључености грађана и грађанки Црне Горе у борбу против корупције на локалном нивоу, Центар за грађанско образовање (ЦГО) и НВО За друга позивају графичке дизајнере, ликовне умјетнике, илустраторе, филмске и стрип ауторе, фотографе, аниматоре, архитекте, видео-артисте, графити-умјетнике, као и студенте визуелних умјетности да учествују у избору за најбоље визуелно рјешење/илустрацију о посљедицама корупције на друштво.

Аутори могу конкурисати са највише три рада, било да се пријављују сами или у тиму, а радови морају бити необјављивани.

Радови треба да, кроз најразличитије умјетничке методе и интервенције,афирмишу заједнички интерес грађана и грађанки испред интереса појединца у друштву и неприхватљивост корупције као начина функсионисања у друштву, али и да укажу на потребу за антикоруптивним дјеловањем и спрјечавањем даље друштвене деградације коју индукује корупција. Аутори се охрабрују да своје радове заснују на конкретним, евидентираним случајевима корупције у Црној Гори како би и кроз алтернативно и креативно виђење тих случајева оснажили свијест о штетним посљедицама корупције на друштво у цјелини.

Рок за слање радова на конкурс је 25. фебруар 2019, до 17 часова.

За пријаву на конкурс потребно је доставити сљедећу документацију у електронској форми:

· име и презиме аутора, контакт телефон и електронску адресу;

· рад којим се конкурише (као прилог маилу или преко Wе Трансфер линка);

· сагласност аутора да се рад касније може објавити као умјетнички експонат на сајту који ЦГО успоставља кроз овај пројекат.

Пријаве се шаљу на адресу: info@cgo-cce.org са назнаком „Пријава на јавни позив за визуелне умјетнике“. Непотпуне пријаве неће бити разматране.

Пројектни тим ће именовати жири који ће одлучивати о приспјелим радовима. Жири ће изабрати пет најбољих радова којима ће бити додијељене новчане награде у сљедећим бруто износима:

· I мјесто: 1000 ЕУР

· II мјесто: 700 ЕУР

· III мјесто: 550 ЕУР

· IV мјесто: 450 ЕУР

· V мјесто: 350 ЕУР

Награђени радови биће додатно промовисани и кроз социјалне мреже.

Јавни позив за визуелне умјетнике у Црној Гори за најбољи визуелни приказ посљедица корупције расписан је у оквиру пројекта СМЈЕСТИМО КОРУПЦИЈУ У МУЗЕЈ! који Центар за грађанско образовање (ЦГО) спроводи у партнерству са НВО Центар за мониторинг и истраживање (ЦеМИ) из Подгорице, НВО Бонум из Пљеваља, НВО УЛ Инфо из Улциња и НВО За Друга из Петровца, у сарадњи са Агенцијом за спрјечавање корупције и Министарством јавне управе. Пројекат финансира Делегација Европске уније у Црној Гори, а кофинансира Министарство јавне управе.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner