70 година Шаховског клуба Будућност

Шаховски клуб Будућност из Подгорице ће током 2019. године прославити велики јубилеј 70 година од оснивања. Ово је повод да ову годину Клуб прослави уз богат такмичарски и свечани програм који почиње серијом турнира. ШК Будућност је већ у прилици да најави рејтинг надметања Рапид турниром заказаним за 2. фебруар, у просторијама Клуба са почетком у 10 сати. Такмичење се игра по Швајцарском систему у 7 кола, са темпом игре 15 минута по играчу.

Већ осмог фебруара такмичења се настављају Опен турниром који траје до 10. фебруара, а који ће се играти по швајцарском систему у 5 кола. Темпо игре за овај турнир је 90 мин по играчу + 30 секунди за сваки потез, што је изазов за све који желе да освоје рејтинг поене на домаћем терену. Последње двије суботе у мјесецу су резервисане за популарне “цугер” турнире, а ови циклуси ће се наставити из мјесеца у мјесец до краја године.

По ријечима предсједника Клуба Душана Кораћа, овај велики јубилеј црногорског шаха биће достојанствено прослављен читавим низом манифестација, током цијеле године, које су усмјерене да славе шах и шаховску игру, као и да афирмишу вриједности које ова древна игра уградјује у сваког човјека који се макар једном у шаху огледа или макар покуша да овлада овом вјештином.

“ШК Будућност ће у фебруару уписати и нову генерацију полазника Школе шаха, које у три нивоа воде репрезентативац Црне Горе Велемајстор Никола Ђукић, прекаљени шаховски тренер Фиде мајстор Радојица Дабетић и најзаслужнији за омасовљавање рада са школским узрастом шаховских талената, Фиде мајстор Сретен Ђукановић. Турнири ће се играти врло често, а ови које организујемо у фебруару, су тек најава укупног заслуженог свечарског шаховског амбијента који желимо да креирамо у овој јубиларној години кад прослављамо 70 година Клуба. То није само пука историја већ је то историја успјеха најтрофејније шаховске формације, како у клупским тако и у појединачним надметањима, која седам деценија доминира у Црној Гори. Биће ово прилика да се сјетимо свих који су дали лични допринос златним годинама ШК Будућност.” – закључује Кораћ.

Према ријечима Младена Поповића, секретара ШК Будућност који је и шаховски Интернационални Арбитар, сви турнири ће бити рејтинговани.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner