70 godina Šahovskog kluba Budućnost

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice će tokom 2019. godine proslaviti veliki jubilej 70 godina od osnivanja. Ovo je povod da ovu godinu Klub proslavi uz bogat takmičarski i svečani program koji počinje serijom turnira. ŠK Budućnost je već u prilici da najavi rejting nadmetanja Rapid turnirom zakazanim za 2. februar, u prostorijama Kluba sa početkom u 10 sati. Takmičenje se igra po Švajcarskom sistemu u 7 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču.

Već osmog februara takmičenja se nastavljaju Open turnirom koji traje do 10. februara, a koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola. Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve koji žele da osvoje rejting poene na domaćem terenu. Poslednje dvije subote u mjesecu su rezervisane za popularne “cuger” turnire, a ovi ciklusi će se nastaviti iz mjeseca u mjesec do kraja godine.

Po riječima predsjednika Kluba Dušana Koraća, ovaj veliki jubilej crnogorskog šaha biće dostojanstveno proslavljen čitavim nizom manifestacija, tokom cijele godine, koje su usmjerene da slave šah i šahovsku igru, kao i da afirmišu vrijednosti koje ova drevna igra ugradjuje u svakog čovjeka koji se makar jednom u šahu ogleda ili makar pokuša da ovlada ovom vještinom.

“ŠK Budućnost će u februaru upisati i novu generaciju polaznika Škole šaha, koje u tri nivoa vode reprezentativac Crne Gore Velemajstor Nikola Đukić, prekaljeni šahovski trener Fide majstor Radojica Dabetić i najzaslužniji za omasovljavanje rada sa školskim uzrastom šahovskih talenata, Fide majstor Sreten Đukanović. Turniri će se igrati vrlo često, a ovi koje organizujemo u februaru, su tek najava ukupnog zasluženog svečarskog šahovskog ambijenta koji želimo da kreiramo u ovoj jubilarnoj godini kad proslavljamo 70 godina Kluba. To nije samo puka istorija već je to istorija uspjeha najtrofejnije šahovske formacije, kako u klupskim tako i u pojedinačnim nadmetanjima, koja sedam decenija dominira u Crnoj Gori. Biće ovo prilika da se sjetimo svih koji su dali lični doprinos zlatnim godinama ŠK Budućnost.” – zaključuje Korać.

Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri će biti rejtingovani.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner