Condé Nast Traveler: Crna Gora među 40 najljepših država svijeta

Conde nast traveller, svjetski priznat magazin za putovanja, na svom je popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju.

Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih.

Njih je Crna Gora oduševila, pa su se složili s riječima pjesnika Džordža Gordona bajrona koji ju je opisao kao „najljepši susret zemlje i mora“.

Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka Biogradska gora, i zainteresovane savjetovali da požure i posjete je prije nego svi požele tamo otputovati.

U svom članku, Hrvatsku su opisali kao zemlju „prelijepih pećina, valovitih polja i bijelih pješčanih plaža“.

Slovenija slovi kao zemlja koja „ima svašta za ponuditi“ – od Alpa preko jezera Bled do „prekrasnih zelenih šuma“.

Osim Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švicarska, Mauricijus, Španjolska, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Cipar, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

Izvor: RTCG

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner