Дан јапанске културе у Подгорици

Представници дипломатског кора, државних институција, институција Главног града и бројни суграђани били су у прилици данас, у хотелу Хилтон, у Подгорици, да присуствују презентацији древних јапанских вјештина, у оквиру догађаја „Дан јапанске културе“, а у организацији Главног града и Туристичке организације Подгорице.

Присутни су имали јединствену прилику да уживају у јапанском ритуалу припреме и испијања чаја, коју је представила специјална гошћа из Јапана, госпођа Јошида Кацујо, мајстор чајне церемоније већ скоро пет деценија.

Чланови Кендо савеза Црне Горе, препознати као достојни презентери јапанске културе и спорта у Црној Гори, демонстрирали су јапанску вјештину мачевања.

Мајстор оригамија, скоро 35 година, госпођа Марина Јовановић, показала је присутнима вјештину и умјетност савијања папира – оригами, док је госпођа Чизуко Отани представила јапанско писмо „Канђи“.

Догађај се организовао по први пут у Црној Гори, са циљем приближавања јапанске културе, обичаја и вјештина свим заинтересованима.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner