Evropsko takmičenje u nail artu – Mijanović dobitnica prvog mjesta u master kategoriji

Evropsko takmičenje u nail artu – Mijanović dobitnica prvog mjesta u master kategoriji

Marina Mijanović, nail artist iz Herceg Novog, osvojila je prvo mjesto na evropskom takmičenju Nailpro Europe cup 2019 Croatia, koje se proteklog vikenda (19-20.oktobar) održalo u Makarskoj. Preko 60 takmičara iz Poljske, Bugarske, Grčke, Srbije, Češke i drugih zemalja učestvovalo je u 140 kategorija. 

Mlada umjetnica Mijanović bila je jedini učesnik iz Crne Gore a učešće je uzela u kategoriji Hand Painted Nail Art – umjetnički crtež na temu „Love story”. Marina je inspiraciju za rad, koji joj je i donio prvo mjesto, pronašla u jednom od njenih uzora, slikaru, Amadeu Modiglijaniju i njegovom ljubavnom životu. Ljubavna priča između njega i supruge Žan bila je motiv kojim je oduševila publiku i stručni žiri. 

Marina je samostalna umjetnica a u nail artu je dobitnica više nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Marina je nedavno imala i svoju prvu samostalnu izložbu po lupama «Karneval minijatura» koja se realizovala u okviru jubilarnog Praznika mimoze. Jedinstvenost njenih radova ogleda se u mikroslikanju kao neobičnoj i manje zastupljenoj tehnici kroz koju radovi dobijaju poseban likovni izraz. 

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner