Гдје је најбоље инвестирати у некретнину у Црној Гори?

фото: pixabay

Црна Горе је задњих неколико година једна од омиљених дестинација за инвестирање у некретнине. Природне љепоте које нуди, географска позиција, медитеранска клима и срдачни људи су неки од разлога због којих се све више људи одлучује да купи некретнину у Црног Гори.

Било да је у питању комерцијална употреба некретнине или куповина некретнине из личне жеље, сигурно је да се купци широм свијета утркују да поседују некретнину на некој од прелијепих дестинација дуж јадранске обале.

Уколико планирате да купите вилу у Црној Гори у наставку текста прочитајте која то мjеста највише привлаче инвеститоре и зашто.

#1 Тиват – ексклузивно одмаралиште

Насеља која су некад чинила Тиват била у неугледна насеља која нису била примамљива ни инвеститорима ни туристима. Међутим, данас Тиват представља једно од најексклузивнијих одмаралишта у Црној Гори.

Тиват је посљедњих година права туристичка атракција, па је све више инвеститора који граде луксузне хотеле, виле и апартмане баш у овом мјесту. Цијена некретнина у овом граду вртоглаво расте, али уколико искористите прилику да купите некретнину на време, са обзиром на планирани раст цијена у будућности, препродајом куће или стана у Тивту можете додатно зарадити.

Порто Монтенегро је дестинација позната по највећој луци на Медитерану. А новоразвијени град данас нуди велики избор интернационалних ресторана и ексклузивних шопинг центара са свим најпознатијим брендовима.

Тиват је град у чије је пројекте посљедњих година највише инвестирано у Црној Гори. Поседовање куће или стана на мору, не мора увијек да се односи само на зараду.

“Бесплатан” одлазак на море, број дана по вашој жељи као и избегнут стрес око тражења смјештаја по вашем укусу и могућностима је један од привлачних разлога да се одлучите за куповину. Уколико се плашите да нећете проводити довољно времена у њој, вријеме које нисте у Црној Гори искористите за издавање туристима и обезбиједите себи додатан приход. Што је локација некретнине ближа центру града и плажи, цијене по којима је можете изнајмити су веће.

Још један квалитет који Тиват посједује је аеродром, па не морате проводити сате возећи се магистралом до свог посједа, са обзиром на велику гужву сваке године у летњој сезони због великог броја туриста који путују до града у коме одсједају.

#2 Kотор – град богате историје

фото: pixabay

Kотор се налази на самом крају Бококоторског залива и представља град који остави без даха сваког ко одлучи да га посјети. Јединствени стари град који се састоји из већих и мањих тргова и кривудавих улица права су турстичка атракција, а културно историјска ризница Kотора је на УНЕСЦО-вој листи свјетске културне и природне баштине.

Својом скривеним лепотама, Kотор годинама привлачи туристе из разних дијелова свијета. Било да купујете некретнину из личног ужитка или пословних разлога, Kотор је дефинитивно мјесто које треба да узмете у обзир.

#3 Будва – омиљена дестинација младих

Годинама Будва представља синоним за провод и изласке па самим тим велики број туриста из свих дијелова свијета бирају да своје љетовање проведу баш у Будви. 

Плажни барови, кафићи, богат ноћни живот, тржни центри и жива атмосфера разлог су зашто је Будва једна од омиљених дестинација у Црној Гори. 

Уколико желите да вам се инвестиција са сигурношчу исплати бирајте оне некретнине које се налазе надомак плаже, са чијег прозора се може посматрати море. Такве некретнине су прве на мети туриста када бирају смјештај у којем ће одсјести.

А имати некретнину у близини плаже је прави ужитак и за вас уколико купујете некретнину ради личне употребе и задовољства.

#4 Бечићи – мјесто са рајским плажама

Бечићи се налазе надомак Будве, па је чест избор оних туриста који желе да буду смјештени у мирном мјесту, а да им у близини на располагању буде гужва и урбано мјесто. 

Главни украс Бечића је обалски корзо, који се уским полуоством спаја са пјешачким тунелом, и истоврмено спаја будванску обалу са обалом Бечића. 

У Бечићима је цијена некретнина нешто нижа него у Будви, па је идеалан избор за инвестирање. Са обзиром на велику потражњу, инвестиција се у кратком року враћа а можете и зарадити на њој.

Цијене некретнина у Црној Гори константно расту због велике потражње,а предвиђа се наставак тог раста и у будућности, па ако сад инвестирате могућности за њену продају за знатно већи новац су велике.

#5 Ада Бојана – све популарнија куповина сојеница 

Последњих година Ада Бојана је постала права атракција. Све више људи жели да ужива у чарима и аутентичном искуству које она нуди. Било да су у питању сојенице, брвнаре или куће, дуге пјешчане плаже, она је идеално мјесто за младе који су у потрази за уживањем које не укључује клубове и изласке. 

Такође је популарна због водених спортова, а посебно је привлачна љубитељима једрења и кајтинга због умјереног вјетра који представља идеалне услове за њих.

Уколико желите некретнину у којој ћете максимално уживати онда је куповина сојенице, које се само могу наћи у Ада Бојани, прави избор за вас.

Са обзиром да су цијене некретнина у Црној Гори протеклих година порасле више од два пута, а велика је перпектива за даљи развој, одлука да и ви купите посјед у држави на Јадранском мору не може бити погрешна. Надамо се да смо вам овим текстом дали увид у најперспективније градове за улагање новца, и помогли да изаберете неки од њих и постанете дио овог скривеног драгуља Европе.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner