Haljine kao sa crvenog tepiha Nine Dulović iz Crne Gore

Modni događaj godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine – 41.Nivea BH Fashion Week Sarajevo – svečano je otvoren sinoć u hotelu “Hills” Sarajevo.

This slideshow requires JavaScript.

Mlada i perspektivna dizajnerka Nina Dulović, iz Crne Gore, predstavila je svoju kolekciju pod nazivom “Red Carpet”, koja je izazvala oduševljenje kod publike.

Namijenjena je damama sa sofisticiranim ukusom. Prožimaju se note smjelosti, odvažnosti i prefinjenosti moderne žene. Suptilno je naglašena doza romantike svojstvena ženama. Modeli ističu žensku figure. Materijali su većinom svila, saten, čipka i mnogo je ručnog rada uključeno u izradi.

Sedmicu mode otvorila je modna kreatorica Emina Husedžinović. Njena kolekcija povodom 20 godina rada nosi naziv “Secesija” i sastoji se iz dva dijela. Prvi romantičan, pastelnih tonova: majke i kćerke a drugi taman, crn.

Posjetioci su imali priliku da vide i reviju modnog brenda Jasmine by Nerma, dizajnerke Nerme Selek, koja je rodom iz Sarajeva, a živi u Beogradu. Po prvi put javnosti se predstavila kolekcijom „Stay Glamurous“. Sam naziv kolekcije je ono što je njoj bila inspiracija da je stvori, a to je glamurozna žena.

Poslije modnih revija zvanice su nastavile uživati u opuštenijem druženju na koktelu upriličenom u hotelu “Hills” Sarajevo koji je uz sjajnu muziku, i vrsnog DJ-a potrajao do kasno u noć.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner