Једриличарска регата у класи Крсташ у акваторијуму херцегновског залива

Туристичка организација Херцег Нови у сарадњи са једриличарским клубом Југоле Гракалић, Општином Херцег Нови и марином Лазуре, организовала је прву једриличарску регату у класи Крсташ у акваторијуму херцегновског залива.

Foto: Dušan Radević

Стартна позиција је била марина Лазуре у Мељинама, а даља путања једрилице је водила ка циљу у градској луци Шквер.

Прво мјесто освојила је једрилица Сињи Галеб, друго мјесто једрилица Оxyген и треће мјесто освојила је једрилица Озана. У такмичењу је учествовало укупно 12 једрилица.

Важно је истаћи да је данас по први пут запловио соларни једрењак Бока у власиништву Антонија Пушића ака Рамба Амадеуса, познатог музичара и једриличара.

Foto: Dušan Radević

На регати је учествовао и црногорски олимпијац Миливој Дукић, који је уједно и суорганизатор и идејни творац ревијалне регате ХН саилинг тоур 2019.

Након такмицарског дијела, у градској луци Шквер и на шеталисту уприличен је забавни програм за све усечнике и посјетиоце, уз звуке клапе Кастел Ново, мјесне музике Ђеновић, а такође је уприличена и фешта од рибе и вина уз бокешку морнарицу.

This slideshow requires JavaScript.

Постајемо богатији за још једну регату са циљем да се привуче што већи број учесника и посјетилаца, јер сваки пут када наше море прекрију једра шаљемо најљепшу слику љубитељима наутичког туризма.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner