Jedriličarska regata u klasi Krstaš u akvatorijumu hercegnovskog zaliva

Turistička organizacija Herceg Novi u saradnji sa jedriličarskim klubom Jugole Grakalić, Opštinom Herceg Novi i marinom Lazure, organizovala je prvu jedriličarsku regatu u klasi Krstaš u akvatorijumu hercegnovskog zaliva.

Foto: Dušan Radević

Startna pozicija je bila marina Lazure u Meljinama, a dalja putanja jedrilice je vodila ka cilju u gradskoj luci Škver.

Prvo mjesto osvojila je jedrilica Sinji Galeb, drugo mjesto jedrilica Oxygen i treće mjesto osvojila je jedrilica Ozana. U takmičenju je učestvovalo ukupno 12 jedrilica.

Važno je istaći da je danas po prvi put zaplovio solarni jedrenjak Boka u vlasiništvu Antonija Pušića aka Ramba Amadeusa, poznatog muzičara i jedriličara.

Foto: Dušan Radević

Na regati je učestvovao i crnogorski olimpijac Milivoj Dukić, koji je ujedno i suorganizator i idejni tvorac revijalne regate HN sailing tour 2019.

Nakon takmicarskog dijela, u gradskoj luci Škver i na šetalistu upriličen je zabavni program za sve usečnike i posjetioce, uz zvuke klape Kastel Novo, mjesne muzike Đenović, a takođe je upriličena i fešta od ribe i vina uz bokešku mornaricu.

This slideshow requires JavaScript.

Postajemo bogatiji za još jednu regatu sa ciljem da se privuče što veći broj učesnika i posjetilaca, jer svaki put kada naše more prekriju jedra šaljemo najljepšu sliku ljubiteljima nautičkog turizma.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner