KOVILM – novi modni detalj iz Crne Gore za cio svijet

Rada Krivokapić Radonjić modna je kreatorka i stilistkinja čiji su odjevni predmeti oblici jednostavnosti, elegancije i stila, inovativni i autentični u modi i odijevanju. Ono što je zaista značajno i što predstavlja nadahnuće za njen dalji rad i novi modni brend, jeste dizajniranje novog modnog detalja koji se naziva Kovilm. Za Radu je ovo veliki uspjeh i, kako kaže, označava značajno djelo u njenoj struci.

KOVILM – novi modni detalj iz Crne Gore za cio svijet

– Riječ je o modnom detalju ručne izrade koji se nosi oko vrata. Ono predstavlja preoblikovanje kravate i leptir mašne. Radi se u svim bojama sa ispisivanjem monograma vlasnika uključujući, po želji klijenata, interpunkcije na lijevoj strani. 

Stil u kojem se može svrstati Kovilm obuhvata klasičan i elegancija, a Rada ističe da se može nositi u svim prilikama kao i da je karakterističan u svakoj prilici.

Govoreći o novom modnom detalju u svijetu, Rada kaže da je završila dokumenta za registraciju u Ministartstvu ekonomije te da je Kovilm i zvanično prihvaćen.

– Kao modni detalj koji se počeo širiti u svijetu, može se raditi od svakog materijala u zavisnosti od želje klijenata. Izrada Kovilma je ručna. – kaže Rada.

Kovilm pretpostavlja dugoročnu, tačnije vječnu upamćenost svojih prethodnika, čiji uspjeh je doveo do dugoročne saradnje sa svijetom 21. vijeka. Prema riječima modne kreatorke i stilistkinje, Kovilm je vječno moderan modni detalj. Odgovora slow-fashion tipu mode koji pokriva korišćenje visoko-kvalitetnih materijala i dugoročnost industrijskog proizvoda.

– Kovilm pripada modnoj kolekciji pod nazivom „Svijet bez sukoba“. Na modnoj reviji će biti predstavljene mala bijela, crna i crvena haljina. Haljine će imati dva različita kroja i materijala. Ne zahtijevaju mijenjanje patentnog zatvarača i prišivanje dugmadi. Biće i školska uniforma, haljina za novogodišnju noć i odjevni predmeti za poslovni stil koji su dio kruga u svakom modnom trendu.

Podsjetimo se, Rada je završila praksu kod jednog od najpoznatijih svjetskih modnih kreatora Giorgio Armani koji ju je upoznao sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora gdje je Rada imala priliku dopuniti dotadašnje znanje. 

– Privilegija je kada vam se u vašoj struci pruži mogućnost da praksu obavljate kod najboljih u cijelom svijetu. Ja sam imala to iskustvo (1997-1996). Neprocjenjivo je. Uvjerila sam se da su stvarno najbolji – govori Rada.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner