Opera Be My Superstar ostavila publiku bez teksta!

Publika je mislivši da ide na operu, ušla u noćni klub, a umesto u gledalištu sedela na sceni

Opera Be My Superstar ostavila publiku bez teksta!

Sinoć je u Dvorani Park izvedena premijera opere Be My Superstar u okviru Operosa Montenegro Opera Festivala a u koprodukciji sa LOD muzičkim teatrom iz Belgije. Opera je u potpunosti oduševila prisutnu publiku što je najviše pokazao dugominutni aplauz po završetku. Naime, performans je imao neočekivani početak jer je od samog ulaska publike u salu počeo tako što je sve izgledalo kao noćni klub u kome su tinejdžeri đuskali. To nije jedino iznenađenje jer je publika krenula u gledalište kada je bila preusmerena na scenu. 

Interaktivna opera bila je to u pravom smislu te reči. Gledalište na sceni bilo je ograničeno mestima za sedenje pa je u prodaju islo oko 140 karata. Ketrin Hataja, osnivač Operosa festivala pozdravila je prisutne u holu Dvorane Park, poželela dobrodošlicu i upozorila na poneku vulgarnu reč ili scenu koja je deo scenarija opere kreirane od strane rediteljke Aleksandre Lakroa i kompozitora Šimona Vosečeka. Predstavnica Turističke organizacije Herceg Novi, Kristina Milatović otvorila je festival i poželela lep provod prisutnima.

Tema opere primarno je vršnjačko nasilje, ali i nasilje uopšte. Rediteljka je želela na surov i provokativan način iskaže da svako od nas to nosi u sebi ali i koliko toga što izgovaramo može da povredi druge. Zato je njena ideja da postavi publiku na scenu tako da u potpunosti dožive temu opere. 

Glavne uloge bili su sopran Astrid Stockman i kontratenor Logan Lopez Gonzalez, dok su svi drugi učesnici, 17 dece, bili novljani. Muzika Šimona Vosečeka bila je svirana uživo od strane Spektra kvarteta iz Belgije.

Deca iz Herceg Novog imala su priliku da se spreme za operu pod vođstvom rediteljke na probama i radionici koju je organizovala kako bi se posvetila podučavanju. Mladi su bili izuzetno profesionalni i svoje uloge odigrali u punom sjaju. 

Večeras će se održati repriza u Dvorani Park od 21h. Ulaznice se mogu kupiti pred ulazak na performans na biletarnici, ali i na Tobacco S Press prodajnim mestima. Ulaz je dozvoljen isključivo uzrastu od 14 i više godina. 

Nakon reprize večeras, u petak 23.08. nas očekuje Veče Kamerne Muzike na Forte Mare tvrđavi kao i San Ljetnje Noći na Kanli Kuli 24. avgusta. 

Ulaznice se kupuju na Tobacco S Press prodajnim mestima, online ali i na veče performansa na lokacijama održavanja istog.

Dobro Došli!

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner