Premiata руши границе обичног

Premiata руши границе обичног

Čak i u današnjem okruženju koje karakteriše ultra-povezanost i globalni konformizam, uvek postoji neobično mjesto sa nesvakidašnjim dešavanjima. Ovo saznanje nas inspiriše da krenemo na putovanje u svijet različitosti, istraživajući nove destinacije u potrazi za autentičnim iskustvima i oblicima. U sred argentinskih Anda, blizu granica Zapadnog sveta, nalazi se malo selo koje je odraz suprotnosti, mijesto u kojem se izoštravaju sva čula. Jedina povezanost koja je ovde važna je ona sa Majkom prirodom, dok je stil refleksija ljudske duše i samoizražavanja, a naglasak na kulturi hiljadama kilometara udaljenoj od haotičnosti društvenih mreža i medija.

U malom selu Uquia, u Quebrada de Humahuaca dolini, vjekovima koegzistiraju različite kulture i etničke grupe, spajajući se uprkos svim okolnostima. Fuzija španskih i domaćih običaja inspirisala je nastanak Severnog karnevala. Ovaj događaj je više od prazničnog duha i slavlja, on slavi one male momente koji unose ritam u živote stanovnika ovog magičnog mesta. Na karnevalu su popularni šareni kostimi đavola ukrašeni ogledalima koji teraju zle duhove. Ovaj karneval slavi slobodu i vitalnost, gde svaka individua ima priliku da se poveže sa najčistijim radostima života.

Pomoću kostima, maski, ritmične muzike i jakih alkoholnih napitaka, lokalci se oslobađaju stresa svakodnevnog života prepuštajući se u potpunosti prirodi i procesu pronalaženja sebe poput katarzičnog iskustva koje duboko revitalizuje duh pojedinca i ima blagotvorno dejstvo.

U srcu Anda otkrili smo da se univerzum ne kreće uvek u istom pravcu. Shvatili smo da je različitost nasleđe koje treba negovati i čuvati kako bi se sprečila jednoličnost i otvorili vidici ka beskrajnim mogućnostima koje život pruža. Jer, neočekivano je upravo ono što život čini kreativnim, prelepim i čudesnim.

Odabrani modeli brenda PREMIATA iz kolekcije proljeće/ljeto 2019 dostupni su u multibrand radnjama FASHION&FRIENDS u Podgorici, Kotoru, Budvi, Baru i Nikšiću.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner