Prvi crnogorski modni brend MINO

Ne sećate se kada se kod nas poslednji put o muškoj modi pričalo sa entuzijazmom? Mirjana Šarac je na dobrom putu da to promeni. Od kada je njena diplomska kolekcija osvojila Textile Young Designer Award na 32. Nedelji mode u Beogradu, ELLE tim pažljivo prati mladu Crnogorku. Posle dve sezone ponovo nas je osvojila svojim idejama i postala dobitnik ELLE Fashion Award.

Prvi crnogorski modni brend MINO

Na studijama modnog dizajna i kostimografije na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu bavila se podjednako i ženskom i muškom modom, ali je nakon završetka pala odluka da se posveti ovoj drugoj, zato što joj pruža više prostora za istraživanje i… zahtevnija je. Izazov je nešto od čega ova devojka ne beži.

Danas, kada sve više muškaraca postaju sve probirljiviji po pitanju toga šta će staviti na sebe, njen rad je dobrodošlo osveženje. U njemu se ogleda sve ono što sjajna moda treba da poseduje: nosivost, kvalitetna izrada i taman onoliko fantazije da nas odigne od tla za koji centimetar.

Kratki kaputi od finih štofova i džemperi od teškog pletiva s jedne strane i crvene kožne pantalone sa zipovima i prsluk koji podseća na pancir-košulju s druge utkani su u neodoljivu priču.

Tekst&Foto: ELLE/MontenegroFashionChamber

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner