Сат за планету у Краљевом парку

Сат за планету у Краљевом парку

NVO Green Home у суботу 30. марта 2019. године, са почетком у 20:30х организује централни догађај у оквиру кампање Сат за планету. Ове године ће у Краљевом парку бити организовано вече друштвених игара и акустични сат.

У суботу 30. марта 2019. године градови широм свијета ће учествовати у акцији гашењем свјетала на 60 минута и тиме још једном послати снажну поруку да ипак можемо нешто предузети у циљу заштите природе, али и скренути пажњу на проблеме у средини у којој живимо на занимљив начин. Овим путем позивамо све грађане Црне Горе да угасе свијетла на сат времена у периоду од 20:30 – 21:30х.

Фокус овогодишње кампање је важност природе, стога смо у протеклом периоду организовали догађаје и акције током којих смо говорили на тему важности очувања природних ресурса.

Природа нам пружа све оно што нам је потребно да живимо, од ваздуха који удишемо до воде коју пијемо и чини наш живот бољим. Међутим, све већим притиском на природу човјек угрожава опстанак свих живих бића на Земљи. Гашењем свих свјетала која у том моменту нијесу пријеко потребна, предузимајући једну позитвну акцију за нашу Планету, помоћи ћете у јачању глобалне одлучности да остваримо улогу чувара наше планете.

Сат за планету је глобална кампања којој се од 2007. године, када је први пут организована, придружио велики број појединаца, организација и градова. NVO Green Home је ове као и предходних година позвала Општине, институције, организације, компаније, као и појединце да подрже акцију.

Кампању ће подржати 18 Општина, организацијом појединачних акција али и гашењем свијетла на сат времена. Поред општина кампањи ће се пдридружити већи број пословних организација различитих дјелатности, јавних институција, итд.

Овом приликом желимо позвати невладине организације, компаније, институције и градове да буду дио овог свјетског догађаја и да покажу одговорност према средини у којој живе гашењем свијетла на 60 минута.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner