Svjetski rekord i humani cilj „INSPIRISANI ČOVJEČANSTVOM“ (VIDEO)

Rizort Atlantis The Palm u Dubaiju, koji posluje u sklopu grupacije Kerzner International, čiji je rizort One&Only Portonovi, i svjetski poznati umetnik Sacha Jafri (Saša Džefri) pokrenuli su „Humanity Inspired“ („Inspirisani čovječanstvom”), dobrotvornu inicijativu kroz koju će umjetnik naslikati najveću sliku na svijetu koja je ikada stvorena na platnu, u saradnji sa Ginisovom knjigom rekorda, radi postavljanja zvaničnog rekorda za kategoriju „Najveće umjetničko platno na svijetu”.

Ova inicijativa, koja je prožeta vizijom umjetnika da poveže ljude tokom pandemije COVID-19 u cilju rješavanja razornog uticaja virusa na djecu i mlade, ima za cilj prikupiti više od 30 miliona dolara, te doći do jedne milijarde ljudi širom svijeta.

Projekat pokrenut pod pokroviteljstvom i u prisustvu Njegovog visočanstva šeika Nahaiana Mabaraka Al Nahaiana, ima za cilj povećanje digitalne povezanosti, te minimalizaciju poteškoća u obrazovanju i obezbjeđivanje jednakog pristupa učenju na daljinu za djecu i mlade širom svijeta, ciljajući one kojima je pomoć najpotrebnija nakon pandemije. Ovu inicijativu će takođe podržati Global Gift Foundation, Dubai Cares, UNESCO i UNICEF. Inicijativi se takođe pridružuju partneri iz javnog sektora Ujedinjenih Arapskih Emirata, uključujući Ministarstvo tolerancije, Ministarstvo obrazovanja, kao i Dubaijevo odjeljenje za marketing i trgovinu

Džefrijevo revolucionarno umjetničko djelo pod nazivom „Inspirisani čovječanstvom“, opisano kao „Moderna Sikstinska kapela“, biće najveća svjetska društvena, umjetnička i filantropska inicijativa u istoriji. Umjetnik stvara ovu sliku u dvorani rizorta Atlantis The Palm u Dubaiju, tokom 20 nedjelja, pretvarajući je u najveći umjetnički atelje na svijetu. Njegovu kreaciju, koja bi trebalo da bude okončana do 7. septembra, sada podržava više od 100 poznatih ličnosti širom svijeta, uključujući imena kakva su Virat Kohli, Eva Longoria, Deepak Chopra, Brooklin Beckham, Holli Branson, Ronan Keating, Antonio Banderas, Melanie Griffith, Shilpa Shetti, Pikie Lott, Leona Levis, Nile Rodgers, David Valliams, Katie Piper, Luis Fonsi, Kilian Mbappe, Kirsti Gallacher, Rita Ora, između ostalih.

S obzirom na to da je danas manje od polovine svjetske populacije na mreži, uzimajući u obzir značajne razlike između industrijalizovanih zemalja i zemalja u razvoju, pružanje pristupa povezivanju postao je prioritet međunarodne zajednice. Ovakva stvarnost je natjerala Dubai Cares i partnere da zajedno rade na lansiranju Globalne deklaracije o povezanosti, sa ciljem da promovišu pristup povezivanju za učenje i sredstva za život kao pravo svake mlade osobe širom svijeta. „Inspirisani čovječanstvom“ i umjetnik Saša Džefri, igraće ključnu ulogu u podržavanju ove globalne deklaracije.

Džefrijeva slika, na preko 1800 kvadratnih metara, biće veća od dva fudbalska terena, a biće predstavljena svijetu u rizortu Atlantis the Palm u novembru 2020. Slika će biti podijeljena na 60 pojedinačnih djelova, potpisanih, koji će se prodati na aukciji tokom svečane večere u decembru 2020. godine. Na aukciji će se takođe pozdraviti kupci iz cijelog svijeta putem prenosa uživo u više od 140 zemalja. Svaki uspješni ponuđač posjedovaće dio najveće slike ikada stvorene na platnu i, još važnije, dio istorije.

Imajući u vidu šta izolacija i povezanost znače djeci tokom pandemije COVID-19, ova inicijativa ima za cilj da angažuje desetine miliona djece širom svijeta pozivajući ih da pošalju svoje crteže, slike, kolaže i skice putem internet stranice www.Humanity-Inspired.com. Inspirisan emocijama i izrazima ove djece, Saša Džefri će dječije umjetnine ugraditi u sloj svog platna (koji naziva dušom), u ogromne kružne portale koji će poslužiti kao prozori koji prikazuju bolju budućnost iz dečije perspektive – „prozori u bolji svijet”.

Da biste poslali rad vašeg djeteta ili bili u toku sa napretkom inicijative, posjetite www.Humanity-Inspired.com ili pratite projekat na društvenim mrežama putem kriterijuma @sachajafri #humanityinspired #WeStandTogetherUnited #StrongerTogether. Krajnji rok za slanje dječijih radova je 1. septembar 2020. godine.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner