У Луштица Беју отворена 25. Црногорска недјеља моде

Svečanim otvaranjem u ekskluzivnom ambijentu hotela Čedi i marina naselja Luštica Bay u Tivtu počeo je “Renault Fashion Week Montenegro”, ovogodišnje izdanje crnogorske nedjelje mode i dizajna, na kojoj će učestvovati poznati dizajneri i kreatori iz regiona.

Crnogorsku nedjelju mode, od 14. do 19. aprila organizuje, po 25. put, Nacionalna modna komora Crne Gore, uz podršku brojnih partnera među kojima su Luštica Bay i Turistička organizacija Tivat.

„Luštica Bay podršku ovom događaju vidi kao podršku domaćih talenata i podsticaj razvoja crnogorske modne scene. Crna Gora, i kada je modni dizajn u pitanju, ima regionalno poznata imena i kreatore koji mogu da pariraju svjetskim trendovima u toj oblasti“, ocijenio je Damir Moškov iz marektinga Luštice Development.

У Луштица Беју отворена 25. Црногорска недјеља моде

Na ceremoniji otvaranja, u nesvakidašnjem okruženju morske pučine i rafinirane mediteranske arhitekture Luštice Bay, dizajneri su zaintrigirali maštu ljubitelja mode prikazavši po dva modela iz kolekcija kojima će se predstaviti na Crnogorskoj nedjelji mode. Publika, u kojoj su bili i gosti hotela Čedi, popularni glumačko producentski par Jana Milić i Miodrag Miša Ilić, imali su priliku da vide modele crnogorskih dizajnerki Nataše PejovićMarine Banović DžuverSanje BobarNade PavlovićTijane Medenice Lidije Burić, i italijanske modne kuce Enrico Marrinelli. Kao dizajnerka iz Tivta, gost manifestacije je bila kreatorka Radojka Tepavac. Modele su predstavili i turski brend „Joy Miss“, „Simone by Ana Simone“, „Botany Montenegro“, „Showroom BB“ i „Fantasia di Yeya“.

„Ovogodišnje, 25. izdanje, crnogorske mode i dizajna okupiće poznate dizajnere iz naše zemlje i regiona. Večeras smo ovdje da predstavimo nove modne trendove“, rekao je organizator Crnogorske nedjelje mode i direktor Nacionalne modne komore Crne Gore Srđan Lubarda.

Program je otvoren nastupom ovogodišnjih predstavnika Crne Gore na ,,Eurosongu“, grupe ,,D-moll“, koji su izvođenjem pjesme „Falling“ pobrali simpatije publike. Pjevačica Ivana Popović-Martinovićpromovisala je spot za pjesmu ,,Nevinost“ koju je za ovu priliku i otpjevala. Crnogorska zvijezda u usponu, Monika Knezović, uz efektan nastup izvela je pjesmu ,,Nepogrješivo“.

Po završetku programa organizovana je humanitarna aukcija kreacija dizajnera, uključujući i modele Lazara Ilića, u saradnji Modne komore Crne Gore i Rotary kluba iz Budve. Prikupljeno je 1.500 eura, a novac je namijenjen Bolnici Danilo I na Cetinju, odjeljenje porodilišta. Za istu ustanovu donirano je 20 dizajnerskih haljina koje će, takođe aukcijom, da proda budvanski Rotary kluba. Novac od prodaje knjige Aete Salh ,,Proces socijalizacije rodne ravnopravnosti”, takođe, biće uplaćen na račun Bolnice Danilo I na Cetinju.

Među brojnim zvanicama večeras su ovdje predstavnici diplomatskog kora, investicionih kompanija, glumci, sportisti i regionalna TV lica, modni blogeri, vlogeri, predstavnici medija i druge javne ličnosti.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner