ЗАБАВАН ВИКЕНД НА ЖАБЉАКУ: Зимска туристичка сезона наставља се и у фебруару (ФОТО&ВИДЕО)

Национална туристичка организација Црне Горе (НТО ЦГ) организовала је овог викенда студијску посјету жабљачким ски-центрима – „Савин кук“ и „Јаворавача“ за новинаре већег броја црногорских медија, као и посјету етно селу „Монтенегро“ у Брезни, Плужине.

Да не мисли само на представнике седме силе, већ и на грађане Црне Горе, НТО је показала организовањем бесплатног аутобуског превоза од Подгорице и Будве до Жабљака за све заинтересоване, са циљем да становницима централног и приморског региона омогући да посјете наше сјеверне предјеле. Бројни спортски садржаји, богат музички програм, анимације за најмлађе и приступачне цијене привукли су велики број љубитеља снијега у поменуте ски-центре.

Ово је, заправо, наставак изузетно посјећеног „Ски опенинг“ викенда, који је у децембру прошле године организован у ски-центру „Колашин 1450“.

Циљ ове посјете је био да се новинарима који прате област туризма приближе активности и дјелатности које НТО, Туристичка организација Жабљак и Општина Жабљак, врше како би се зимска туристичка сезона продужила, а туристички посленици постигли боље резултате него претходних година.

Довољно снијега на Жабљаку даје наду да ће зимска туристичка сезона потрајати

Новинари су добили значајне информације о учинцима прошлогодишње туристичке сезоне, о интересовању наших људи и странаца за боравак на сјеверу Црне Горе, а окушали су се и у нордијском скијању. Мјештани су нам рекли да велики број туриста долази из земаља региона, посебно из Србије и Албаније.

Новинари на „радном задатку“: Нордијско скијање

Скијаши су уживали на Савином куку

Директорица Националне туристичке организације Жељка Радак Кукавичић рекла је да зимска сезона иде добрим током, а да томе посебно доприноси чињеница да још увијек има довољно снијега.

„Боља попуњеност је увијек током викенда, а током радних дана посјета је, слободно се може рећи, на нивоу прошле године, а у данима викенда много више. Такође, ове године први пут ски-центар ‘Јаворовача’ организовао је камп за дјецу из Србије, који су од прошлог викенда овдје на Жабљаку. Вјерујемо да ће у наредном периоду то бити пракса не само школа из Србије, него да ћемо у нашим ски-центрима имати организоване школе у природи и школе скијања за дјецу из Црне Горе“, рекла је Радак Кукавичић.

Rezultat slika za жељка радак кукавичићЖељка Радак Кукавичић (ФОТО: Портал Аналитика)

Директорица Туристичке организације Жабљак Вања Крговић Шаровић саопштила је да је ова сезона једна од најбољих на Жабљаку у последњих десет година. Она је истакла да је већ забиљежено шест хиљада ноћења, при чему значајан удио у укупној посјећености имају гости из Турске и Њемачке. Крговић је рекла и да су овакви догађаји, посебно спортски и музички, од великог значаја за развој туризма.

Rezultat slika za вања крговић шаровићВања Крговић Шаровић (ФОТО: Волим Подгорицу)

Задовољство није крио ни градоначелник Жабљака Веселин Вукићевић, који је посебно потенцирао да све градске службе одлично функционишу и изразио наду да ће Жабљачанима и њиховим гостима вријеме и у наредном периоду ићи на руку.

Rezultat slika za веселин вукићевићВеселин Вукићевић (ФОТО: Портал Аналитика)

За одличну забаву на ски-стазама побринули су се диџејеви Мр Јоолс и Схар, као и популарни бенд Сенкина дјеца, који је на „Јаворовачи“ својим концертом загријао дланове и измамио осмијехе присутних. Домаћини су у знак добродошлице за све госте обезбиједили пиће по промотивним цијенама. Такође, организована је и наградна игра, са које су многи отишли богатији за понеки поклон.

Наступ бенда Сенкина дјеца

Пажња је поклоњена и најмлађима, за које су осмишљени разни анимациони програми, у којима је главни јунак био увијек радо виђени Жарко Жабац.

Овај догађај само је један у низу које у току ове зимске сезоне реализује Национална туристичка организација Црне Горе. Организатори су најавили још једно слично дешавање на Вучју већ наредног викенда (17-18. фебруар). Бесплатним позивом на број цалл центра НТО (0 8000 1300) сви заинтересовани грађани могу се пријавити за бесплатан аутобуски превоз до овог ски-центра.

Другог дана викенда новинари су посјетили етно село „Монтенегро“ у мјесту Брезна, у Плужинама.

Недостатак снијега није покварио расположење представника медија, нити пореметио обилазак овог дивног мјеста.

Љубазни домаћини су госте упознали са љепотама овог краја, као и бројним занимљивостима у самом етно селу, као што су Црногорски музеј ваздуха, Музеј стрипа, Музички музеј, Музеј сира, салу за јогу, викендице, дио села намијењен разоноди и дружењу најмлађих, итд.

Такође, побринули се се да се гости осјећају као код куће и да црногорској јавности пренесу лијепе утиске о овом мјесту, које заиста заслужује сваку похвалу.

Марија Радиновић

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner