ZABAVAN VIKEND NA ŽABLJAKU: Zimska turistička sezona nastavlja se i u februaru (FOTO&VIDEO)

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je ovog vikenda studijsku posjetu žabljačkim ski-centrima – „Savin kuk“ i „Javoravača“ za novinare većeg broja crnogorskih medija, kao i posjetu etno selu „Montenegro“ u Brezni, Plužine.

Da ne misli samo na predstavnike sedme sile, već i na građane Crne Gore, NTO je pokazala organizovanjem besplatnog autobuskog prevoza od Podgorice i Budve do Žabljaka za sve zainteresovane, sa ciljem da stanovnicima centralnog i primorskog regiona omogući da posjete naše sjeverne predjele. Brojni sportski sadržaji, bogat muzički program, animacije za najmlađe i pristupačne cijene privukli su veliki broj ljubitelja snijega u pomenute ski-centre.

Ovo je, zapravo, nastavak izuzetno posjećenog „Ski opening“ vikenda, koji je u decembru prošle godine organizovan u ski-centru „Kolašin 1450“.

Cilj ove posjete je bio da se novinarima koji prate oblast turizma približe aktivnosti i djelatnosti koje NTO, Turistička organizacija Žabljak i Opština Žabljak, vrše kako bi se zimska turistička sezona produžila, a turistički poslenici postigli bolje rezultate nego prethodnih godina.

Dovoljno snijega na Žabljaku daje nadu da će zimska turistička sezona potrajati

Novinari su dobili značajne informacije o učincima prošlogodišnje turističke sezone, o interesovanju naših ljudi i stranaca za boravak na sjeveru Crne Gore, a okušali su se i u nordijskom skijanju. Mještani su nam rekli da veliki broj turista dolazi iz zemalja regiona, posebno iz Srbije i Albanije.

Novinari na „radnom zadatku“: Nordijsko skijanje

Skijaši su uživali na Savinom kuku

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić rekla je da zimska sezona ide dobrim tokom, a da tome posebno doprinosi činjenica da još uvijek ima dovoljno snijega.

„Bolja popunjenost je uvijek tokom vikenda, a tokom radnih dana posjeta je, slobodno se može reći, na nivou prošle godine, a u danima vikenda mnogo više. Takođe, ove godine prvi put ski-centar ‘Javorovača’ organizovao je kamp za djecu iz Srbije, koji su od prošlog vikenda ovdje na Žabljaku. Vjerujemo da će u narednom periodu to biti praksa ne samo škola iz Srbije, nego da ćemo u našim ski-centrima imati organizovane škole u prirodi i škole skijanja za djecu iz Crne Gore“, rekla je Radak Kukavičić.

Rezultat slika za željka radak kukavičićŽeljka Radak Kukavičić (FOTO: Portal Analitika)

Direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović Šarović saopštila je da je ova sezona jedna od najboljih na Žabljaku u poslednjih deset godina. Ona je istakla da je već zabilježeno šest hiljada noćenja, pri čemu značajan udio u ukupnoj posjećenosti imaju gosti iz Turske i Njemačke. Krgović je rekla i da su ovakvi događaji, posebno sportski i muzički, od velikog značaja za razvoj turizma.

Rezultat slika za vanja krgović šarovićVanja Krgović Šarović (FOTO: Volim Podgoricu)

Zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Žabljaka Veselin Vukićević, koji je posebno potencirao da sve gradske službe odlično funkcionišu i izrazio nadu da će Žabljačanima i njihovim gostima vrijeme i u narednom periodu ići na ruku.

Rezultat slika za veselin vukićevićVeselin Vukićević (FOTO: Portal Analitika)

Za odličnu zabavu na ski-stazama pobrinuli su se didžejevi Mr Jools i Shar, kao i popularni bend Senkina djeca, koji je na „Javorovači“ svojim koncertom zagrijao dlanove i izmamio osmijehe prisutnih. Domaćini su u znak dobrodošlice za sve goste obezbijedili piće po promotivnim cijenama. Takođe, organizovana je i nagradna igra, sa koje su mnogi otišli bogatiji za poneki poklon.

Nastup benda Senkina djeca

Pažnja je poklonjena i najmlađima, za koje su osmišljeni razni animacioni programi, u kojima je glavni junak bio uvijek rado viđeni Žarko Žabac.

Ovaj događaj samo je jedan u nizu koje u toku ove zimske sezone realizuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Organizatori su najavili još jedno slično dešavanje na Vučju već narednog vikenda (17-18. februar). Besplatnim pozivom na broj call centra NTO (0 8000 1300) svi zainteresovani građani mogu se prijaviti za besplatan autobuski prevoz do ovog ski-centra.

Drugog dana vikenda novinari su posjetili etno selo „Montenegro“ u mjestu Brezna, u Plužinama.

Nedostatak snijega nije pokvario raspoloženje predstavnika medija, niti poremetio obilazak ovog divnog mjesta.

Ljubazni domaćini su goste upoznali sa ljepotama ovog kraja, kao i brojnim zanimljivostima u samom etno selu, kao što su Crnogorski muzej vazduha, Muzej stripa, Muzički muzej, Muzej sira, salu za jogu, vikendice, dio sela namijenjen razonodi i druženju najmlađih, itd.

Takođe, pobrinuli se se da se gosti osjećaju kao kod kuće i da crnogorskoj javnosti prenesu lijepe utiske o ovom mjestu, koje zaista zaslužuje svaku pohvalu.

Marija Radinović

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner