Suđenje za smrt Amerikanca na Zakintosu održaće se u Patrasu

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#ExYu #Suđenje #Ubistvo #Zakintos

sud.jpg

Suđenje osumnjičenima za prebijanje na smrt američkog turiste na grčkom ostvru Zakintos odvijaće se u Patrasu, saopštila je za Tanjug advokatica jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin Nikodinović.

Kako kaže, njen branjenik D. R. još čeka ljekarski pregled zbog povreda glave koje je zadobio u tom incidentu, dok su ostali osumnjičeni sa Zakintosa već prebačeni u pritvor zatvora u Patrasu.

Odatle će ih, u toku sledeće sedmice rasporediti, najverovatnije u različite zatvore po Grčkoj, do početka suđenja koliko im je sada određen pritvor.

Dobričanin je dodala da će mlađa punoljetna lica, pa i njen drugi klijent M. I. vjerovatno biti smješteni u pritvoru Zatvora za maloletnike koji se nalazi pored Atine.

D.R. je u subotu uveče određen privremeni pritvor, sa pravom žalbe u roku od pet dana, a nakon detaljnog iskaza istražnom sudiji.

Pročitajte još:   Francuski policajac ubio tasta, taštu i komšiju pa presudio sebi

Četvorici srpskih državljanina osumnjičenih u ovom slučaju ranije je određen pritvor do početka suđenja koji može trajati po grčkim zakonima do 18 meseci, dok su druga dvojica puštena da se brane sa slobode. Oni su u petak stigli u Srbiju.

Njima se na teret stavlja krivično djelo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu “Bar kod” u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umješanosti u ovo djelo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija djela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmjenjena do podizanja optužnice.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!