Bar: Turista kao lani

Prema podacima Turističke organizacije Bar o broju evidentiranih gostiju, na području opštine trenutno boravi oko 16.900 posjetilaca, što je na prošlogodišnjem nivou.

.Foto: .

Direktor TO Bar Emil Kukalj podvlači da, iako je nezahvalno prognozirati, posebno u svijetlu činjenice da nije čest slučaj da se „rekordi obaraju godinu za godinom“, već je krajem jula na osnovu brojnog stanja turista izvjesno da će i ova sezona biti veoma uspješna.

Imajući u vidu da je i predsezona bila dobra i očekujući postsezonu sa dodatnim brojem gostiju, Kukalj se nada da će, kada „rezultati budu sumirani- svi biti zadovoljni“.

U hotelima ljetuje oko 3.500 gostiju – što je za tri procenta više u odnosu na uporedni period, u odmaralištima je 950 turista, dva odsto više, dok je, uobičajeno, najveći broj onih koji su odabrali privatni smještaj – 12.500, što je na prošlogodišnjem nivou.

„Kao i ranijih godina, najbrojniji su turisti iz zemalja okruženja- Srbije i Bosne i Hercegovine. Slijede gosti iz Rusije, potom oni sa ostalih tržišta- Istočne i Zapadne Evrope – Njemačke, Velike Britanije, Francuske“, kazao je Kukalj.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!