Bez značajnijeg povećanja broja putnika

Željeznički prevoz Crne Gore i Autobuska stanica u Podgorici u danima pred predsjedničke izbore nijesu zabilježili značajnije povećanje broja pristiglih putnika, niti su uvođene vanredne linije prema Crnoj Gori, saopšteno je iz tih preduzeća.

Amina Murić, Željeznički prevoz CG (Foto: PR centar)Foto: Amina Murić, Željeznički prevoz CG (Foto: PR centar)

PR menadžerka Željezničkog prevoza Crne Gore, Amina Murić, kazala je da i ove, kao i svake godine, početkom proljeća, Željeznički prevoz bilježi povećan broj putnika, kako u lokalnom tako i u međunarodnom saobraćaju.

„Tokom dana praznika povodom Vaskrsa, takođe smo imali blago povećanje broja putnika“, kazala je Murić u izjavi za PR Centar.

Ona je istakla da u danima pred predsjedničke izbore nije bilo bitnijih odstupanja ili promjena i da, kako je navela, nisu uvođene vanredne linije prema Crnoj Gori.

„Za dane uoči predsjedničkih izbora nismo imali dodatno angažovanje naših sredstava. A u slučaju potrebe dodatnog angažovanja, imamo dovoljno kapaciteta na raspolaganju za korisnike naših usluga“, kazala je Murić.

S obzirom na to da su, kako je rekla, u toku pripreme za ljetnju turističku sezonu, zbog ljudi koji imaju kuće ili vikendice na moru bilježi se, kako je pojasnila, povećan broj putnika u međunarodnom saobraćaju.

„Takođe, idu nam na ruku i ovi sunčani dani, tako da se nadamo da će ove godine turistička sezona početi ranije, što će, nadamo se, uticati na veći priliv pitnika i prihoda u lokalnom i međunarodnom saobraćaju“, kazala je Murić.

Marko Đukanović, šef smjene na Autobuskoj stanici (Foto: PR centar)Foto: Marko Đukanović, šef smjene na Autobuskoj stanici (Foto: PR centar)

Šef smjene u saobraćaju na Autobuskoj stanici u Podgorici, Marko Đukanović, kazao je da ni u polasku ni u dolasku nije bilo značajnijeg povećanja broja putnika uoči predsjedničkih izbora.

„U petak je bio povećan broj kako dolazaka, tako i polazaka putnika, zbog studenata koji su se vraćali kući. Inače, saobraća se po redu vožnje“, naveo je Đukanović u izjavi za PR Centar.

On je naveo da je, na podgoričkoj stanici uoči vaskršnjih praznika bio povećan broj putnika i u polasku i u dolasku.

Glasačko pravo na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori ima 532.599 građana, koji mogu birati između Marka Milačića, Mladena Bojanića, Hazbije Kalača, Vasilija Miličkovića, Dobrila Dedeića, Draginje Vuksanović i Mila Đukanovića.

Pred građanima Crne Gore su sedmi predsjednički izbori od uvođenja višestranačkog sistema, a treći od proglašenja neovisnosti 2006. godine.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!