Vaš brifing za 18.07.2017. – Požari u Crnoj Gori pod kontrolom; Nato šalje dva aviona za gašenje požara na Luštici; Premijer Marković večeras o požarima; Zabranjen uvoz 13,5 tona hrane; Budućnost večeras sa Partizanom

#Briefing #CrnaGora

U Crnoj Gori trenutno je aktivno nekoliko požara, u centralnoj i južnoj regiji, a kako su saopštili iz Direktorata za venredne situacije MUP-a Crne Gore, na poluostrvu Luštica požar je pod kontrolom, ali postoji mogućnost da opet dođe do evakuacije stanovništva. Načelnik Službe zaštite i spašavanja opštine Tivat Zoran Barbić, kazao je jutros za Radio Tivat da je situacija povoljnija. Inače, trenutno u većini mjesta širom Crne Gore, nije ugroženo stanovništvo, ni stambeni objekti, pa je stanje stabilnije iako ima aktivnih požara.

NATO i saveznici pomoći će Crnoj Gori u borbi sa vatrenim stihijama, slanjem aviona za gašenje požara, takozvanog kanadera, saopšteno je juče Dnevnim novinama iz Alijanse.Iz ovog saveza kažu da su crnogorske vlasti juče uputile zahtjev za pomoć NATO, tražeći od Alijanse i saveznika jedan avion, kanader, u znak podrške nastojanjima Crne Gore da se izbore sa požarima koji bukte u našoj zemlji.

Pročitajte još:   Naručio tri ubistva, prodao imovinu i pobjegao u Crnu Goru!!

Biro za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi održaće večeras sjednicu na zahtjev predsjednika Vlade Duška Markovića. Premijer je zatražio vanrednu sjednicu zbog požara koji izbijaju širom Centralnog i Primorskog regiona i najavio da će prisustvovati sjednici.

Inspektori Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u junu je vršila pojačan pregled živih životinja i proizvoda životinjskog porijekla pri uvozu u Crnu Goru. “Zbog utvrđenih neusaglašenosti, zabranjen je uvoz i stavljanje na tržište ukupno tri pošiljke hrane i hrane za životinje u količini od 13,5 tone. Dvije pošiljke su vraćene isporučiocima, a jedna pošiljka je na superanalizi”, ističu u Upravi.

Fudbaleri Budućnosti igraće danas u Podgorici sa Partizanom revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu evropskih šampiona. Beogradski tim prvi duel pred svojim navijačima dobio je 2:0. Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Pročitajte danas...