Vrijeme za pomirenje Srba i Albanaca

Predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić, vjeruje da će pregovori Beograda i Prištine biti okončani potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma.

Foto: „Neshvatljive su kritike opozicionih partija“

Vujičić kaže da predsjednik Hašim Tači, kao predsjednik svih građana Kosova, i kao ličnost sa ogromnim iskustvom koje je, kako dodaje, stekao u najtežim pregovaračkim procesima, zasigurno je najkompetnija i najkredibilnija osoba da vodi pregovore sa Srbijom.

„Neshvatljive su kritike opozicionih partija koje dolaze i sa Kosova i iz Srbije a koje su uperene protive dva predsjednika. Personalni animoziteti i politički interesi se u ovom slučaju moraju odbaciti, jer od ishoda ovih pregovora ovisi budućnost ne samo Srba i Albanaca već budućnost cjelokupnog Zapadnog Balkana“, navodi Vujičić.

Kaže da vjeruje u želju i snagu oba predsjednika.

„Sigurni smo da će bez obzira koliko god pregovori bili bolni iste okončati potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine. Time će se staviti tačku na vjekovnu mržnju i sukobe između Srba i Albanaca, sukobe koji su donosili ratove, razaranja, patnju, u gotovo svim domovima. Vrijeme je da sve to ostane iza nas i vrijeme je da nakon iskrenog pomirenja Srba i Albanaca zajedno sa njima krenemo da u miru koja mora biti trajni gradimo prosperitetniju budućnost za nas i našu đecu“, zaključio je Vujičić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar