Apel na građane: Ne palite vatru, vatrogasci ulažu nadljudske napore

#Društvo

požar-vatrogasci.jpg

U posljednjih 24 sata u Podgorici je ugašeno 66 požara, a samo od jutros je bilo preko 30 intervencija na različitim lokacijama.

Uprava Glavnog grada saopštila je da Službe zaštite ulažu nadljudske napore da se svi požari lokalizuju i apeluju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.

Najveći požari od jutros bili su na lokacijama kod Starog Duvanskog kombinata, u naselju iza Delte, na Marezi, u Piperima, Kokotima…

Komunalne službe Glavnog grada u posljednih 24 časa rade neprekidno na održavanju saobraćajnica zbog polomnenjih stabala i prevrnutih kontejnera.

Sve aktivnosti koordinira gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, kao i komunikaciju sa nadležnim organima na državnom nivou i njihovom uključivanjupo potrebi.

Na terenu uz vatrogasce i predstavnici Vojske Crne Gore i Direktora za vanredne sutucije. Sve navedene službe su aktivne 24 sata.

Podsjećaju da je paljenje vatre na otvorenom u ljetnjim mjesecima u Podgorici izuzetno rizično, jer je vegetacija i konfiguracija terena na teritoriji glavnog grada takva, da sa prvim toplijim danima vene i suši se, naročito na kamenitim površinama. Tada je nastanak požara izvjestan a njegovo širenje u uslovima jakog vjetra veoma povećano.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!