Beranac osvojio Monblan

By Balsa Knezevic

beranacmonblan


Slaviša Đinović – Đino
, član NVO “Vuk” iz Berana, bio je sa još dvanaest planinara iz Srbije dio ekspedicije koja je osvojila najveći alpski vrh Monblan.

Uspon na Monblan (Francuska) od 4.810 metara nadmorske visine odvijao se pet dana. Osim NVO “Vuk” u ovoj međunarodnoj ekspediciji učestvovali su i predstavnici PD “Pobeda” i “Avala” iz Beograda odnosno “Žeželj” iz Kragujevca.

Ovu ekspediciju su podržali Opština Berane, organizacija Hoćemo Luku Berane, Turistička organizacija Berane (TOB), NVO “Lim consulting” iz Berana i D.O.O “Mima”.

Učesnik ove avanture i jedini predstavnik Crne Gore, naglasio je da je poslije više pokušaja da se osvoji Bijela Dama, vrijeme je ovog puta poslužilo planinare i dozvolio im da se popnu na krov Zapadne Evrope. Za sledeću godinu je najavio uspon na planinu Ararat, koja se nalazi na granici Turske i Jermenije.

Đino, već desetak godina se bavi planinarenjem. Učestvovao je u ekspediijama koje su osvajale vrhove crnogorskih planina, ali i julijske Alpe u Sloveniji, kao i Olimp u Grčkoj. Inače, godinama se aktivno bavio sportom. Iza sebe ima titulu prvaka SRJ u boksu. Bio je član bokserskih klubova u Crnoj Gori i Srbiji, kao i reprezentacije. U slobodno vrijeme slika i piše poeziju.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!