Bez velikih čekanja na Dobrakovu

Na graničnom prelazu Dobrakovo ovog vikenda pojačan je intezitet saobraćaja, no uprkos povremenim gužvama, na ulazak u Crnu Goru ne čeka se duže od petnaest minuta. Prema evidenciji Granične policije, u prvih deset dana avgusta broj prekograničnih prelazaka na nivou je od prošle godine.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/08/11/292560/dobrakovo.mp4

Intenzitet saobraćaja na graničnom prelazu Dobrakovo od juče poslije podne znatno je uvećan. Ima povremeno i gužvi ali držih zadržavanja na prelazu nema. Službenici granične policije ulažu maksimalne napore da vrijeme čakanja na graničnom prelazu bude što kraće za sve one koji ovih vrelih avgustovskih dana putuju prema našem moru i nazad.

„Čakanja na ovom graničnom prelazu su minimalna i ona iznose do 15 minuta u zavisnosti od intenziteta saobraćaja“, kazao je Slobodan Luković iz Granične policije Dobrakovo.

Da dužih zadržavanja na prelazu nema za TVCG potvrdili su i sagovornici koji su danas oko podne iz pravca Srbije doputovali u Crnu Goru.

„Čekali smo možda 12 minuta da izađemo iz Srbije i ovdje nekih 10 minuta što je normalno“.

„Čuli smo da ima gužve ali ovdje nije bilo gužve uopšte“.

„Gužva je smao na ulaz u Srbiju. N aualzu u Crnu Goru nije gužva, svaka čast“.

Najfrekventniji dani na prelazu zabilježeni su 1, 4,6. i 10. avgusta. I ovog vikenda će sigurno biti gužve.

„Od početka avgusta mjeseca do sada službenici Granične policije Bijelo Poplje provjerili su preko 180 hiljada putnika i preko 50 hiljada vozila što je na istom nivou kao prošle godine“, kazao je Luković.

U Graničnoj policji očekuju pojačan intenzitet saobraćaja sve do kraja avgusta, posebno vikendima. Apeluju na vozače da izbjegavaju vrućine i da putuju noću i u ranim jutarnjim satima.

Krsto Čabarkapa, TVCG

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar